FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/07/2019

La FEEC i la Federació Francesa de Senderisme signen un conveni de col·laboració

Excursionisme Senders

La Federació Francesa de Senderisme i la FEEC han arribat a un acord de col·laboració a tots els nivells, que els portarà a dur a terme projectes conjunts, enriquir-se mútuament de noves experiències i compartir bones pràctiques. Amb aquesta cooperació s’espera que ambdues federacions tinguin un paper encara més actiu en la Federació Europa de Senderisme (ERA) i contribuir, d’aquesta manera, a mantenir i aprofundir l’amistat i els lligams entre les organitzacions de senderisme que formen part de l’associació.

Aquest acostament es concretarà en quatre àrees: itineraris i senders, seguint potenciant els itineraris transfronterers que uneixen el GR 11 del vessant meridional dels Pirineus amb el GR 10 del vessant francès; formació, facilitant l’intercanvi de formacions en aquelles disciplines que comparteixen ambdues federacions; es fomentarà l’aproximació i diversificació de les diferents disciplines esportives de les federacions; i es posarà en valor la contribució del senderisme al desenvolupament sostenible dels territoris i a la protecció del medi ambient.

Aquest conveni s’ha signat en el marc del 5è Campionat de França de Marxa Aquàtica, al qual la FEEC ha assistit com a convidat, ja que serà la federació organitzadora del II Open Internacional de Marxa Aquàtica de Catalunya. Aquest es durà a terme del 8 al 10 de maig de 2020 coincidint amb el Catalonia Trek Festival.

L’acord el van segellar a la Catalunya nord, el president i el vicepresident de la FEEC, Jordi Merino i Josep Casanovas i el president de la Federació Francesa (FFRP), Robert Azaïs.