FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/10/2014

La FEEC i els Bombers de la Generalitat col·laboren en l’adequació de la via ferrada de la serra de Montsant

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i els Bombers de la Generalitat han col·laborat en les tasques d’adequació de la via ferrada de la Morera, al Parc Natural de la Serra de Montsant en una actuació conjunta el dimecres 15 d’octubre. Els membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i bombers voluntaris del parc han ajudat en la inspecció tècnica i el trasllat del material (grapes, cables i cadenes) que s’utilitzarà per a la renovació de la via ferrada i tornar-la a fer segura per reobrir-la de nou. Per part de la FEEC hi ha participat el vicepresident Lluís Simó i el cap de Comunicació i Màrqueting, Agustí Sala.

Aquesta acció s’emmarca en les tasques que té encomanades el Grup de Treball de Millora de la Seguretat al Montsant, que es va constituir ara fa un any, i que integren el Parc Natural de la Serra de Montsant, l’Ajuntament de Morera de Montsant, la FEEC i els Bombers de la Generalitat. Una de les primeres accions d’aquest grup va consistir en la inspecció tècnica de l’estat en què es trobava la via ferrada. Amb les dades obtingudes, el Parc Natural de Montsant va encarregar la redacció d’un projecte tècnic, que incloïa el detall de tot el material que calia renovar perquè el preexistent havia envellit i estava obsolet.

Millora de la seguretat al Montsant

El Grup de Treball de Millora de la Seguretat al Montsant ha realitzat altres accions mesos enrere, com ara: l’edició de mapes i fulls informatius que es lliuren a tots els visitants del Montsant. Aquest és un material que conté, entre més informació, consells de seguretat per a les persones que hi van a fer qualsevol tipus d’activitat esportiva o de lleure. Aquests consells es poden consultar al web que els Bombers de la Generalitat dedicat a la seguretat a la muntanya. El web de la FEEC també disposa d’una secció permanent d’informació sobre seguretat i prevenció a la muntanya.

Vídeo de la intervenció dels Bombers

Galeria de fotos, realitzades per El JOC Produccions