FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/07/2016

La FEEC demana extremar la prudència davant els episodis de ruixats i tempestes puntualment forts

Aquest proper cap de setmana el Servei Meteorològic de Catalunya preveu ruixats i tempestes puntualment forts en diverses zones del país, on en alguns casos poden portar calamarsa o pedra. Des de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya (FEEC) es demana, un cop més, que tothom extremi la prudència sobretot en sortides a la muntanya. La FEEC recorda que aquests últims caps de setmana s’han disparat els rescats en muntanya i que només depèn dels propis usuaris la possibilitat d’evitar un accident. Es demana precaució, ser previsors, estar formats preparats pel tipus d’activitat que volem fer, portar el possible material necessari, i ser conscients de tot perill evitable.

Molta precaució a l’exterior i en camp obert

Recordeu que si sou a l’exterior, i especialment a camp obert, us heu d’allunyar de filats, reixats, pals de llum, vies de tren i altres objectes metàl·lics. També heu d’evitar romandres a zones elevades com als cims de les muntanyes, on podeu fer efecte punta, per evitar atreure els llamps. Us heu d’allunyar també dels fons de les valls, per evitar possibles avingudes sobtades d’aigua. Si sou a l’interior d’un vehicle, tanqueu bé les portes i finestres i no toqueu la part metàl·lica del cotxe.

No preneu refugi sota els arbres

No us refugieu sota els arbres, especialment si estan aïllats d’altres arbres. El bosc no és del tot segur, però si no hi ha cap altre refugi a prop, és millor que no quedar-vos a camp obert. Si no trobeu refugi, ajupiu-vos tocant el terra només amb la punta dels peus i creuant els braços per sobre els genolls i posant el cap entre els braços. És important que ajunteu els peus. Allunyeu-vos sempre de rius i llacs.

Atenció amb els objectes que poden caure

Aneu en compte amb les branques, pedres o roques, o els rètols que us podrien caure al damunt. Si us moveu prop d’alguna paret on noteu perill d’esllavissada, aparteu-vos-en en la mesura del possible.