FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pep Llusà
Foto: Pep Llusà

Notícies - 20/04/2021

La FEEC col·labora amb el projecte social SPEY

Excursionisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) participa del programa europeu SPEY (Sport for Prevention of Extremism in Yoth). Aquest programa dirigit des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)  té com a missió oferir solucions pràctiques a problemàtiques socials que intervenen en l’adopció en els joves d’ideologies i comportaments violents dins les societats europees. Des de la UFEC s’afirma que la seva experiència ha provat que, sense cap dubte, l’esport és una de les eines més efectives per a la cohesió social.

La FEEC participa en aquest programa amb l’organització de caminades que serveixin per a conèixer l’entorn més proper per a diferents grups de joves amb problemàtiques socials diverses.

La primera ruta triada s’ha fet en un itinerari circular amb sortida i arribada a la Font de la Budallera des del baixador de Vallvidrera.

L’objectiu és comptar entre 10 i 15 nois joves acompanyats de monitors específics. Des de la FEEC s’ha preparat la sortida amb dos tècnics de muntanya que són els encarregats del guiatge d’aquesta sortida excursionista.

Es faran un total d’unes 10 sortides amb diferents grups que faran aquest mateix itinerari per la serra de Collserola i un recorregut linial des del baixador de Vallvidrera fins al parc Cervantes de Barcelona.