FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/03/2023

La FEEC augmenta la seva aposta pel reequipament de vies d’escalada i barrancs

Excursionisme Excursionisme Seguretat

Un total de catorze entitats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han demanat, el passat 2022, material per a poder reequipar vies d’escalada i barrancs .

En total la FEEC ha subvencionat amb 4.500€ el material per a reequipar aquestes vies i barrancs. Un material que s’ha començat a repartir aquest mes de febrer a les entitats que el van sol·licitar.

Per aquest 2023 està previst tornar a obrir una subvenció directa per aquelles entitats que la vulguin sol·licitar.

Les activitats subvencionables seran novament la conservació de vies d’escalada (reequipaments): ancoratges fixes d’escalada (2.425 €) i l’equipament de vies noves d’escalada: ancoratges fixes d’escalada (970 €).

Des de la FEEC es demana a les entitats que utilitzin el material FEEC destinat a aquestes activitats, no se substituexin pitons ni flotants, no s’afegeixin noves burinades a les existents i que en sempre se substitueixi la burinada antiga per burinada nova.

Des de l’Àrea d’Excursionisme es demana igualment que es tingui especial cura en les reunions: s’avalui la possibilitat d’aprofitar
les substitucions i canvis de reunions per a marcar línies de descens, que s’eviti qualsevol tipus d’artifici o residu innecessari per a la pràctica de l’escalada i que s’eviti la col·locació de plaques indicatives, grafits o marques de pintura, gravats a la roca, etc., encara que siguin per marcar l’inici o l’itinerari de les vies.

Aquests reequipaments s’han fet gràcies a l’acord de col·laboració existent entre la FEEC i l’empresa catalana Fixe.

L’acord contempla una col·laboració estreta en l’equipament i reequipament de vies d’escalada per part de les entitats excursionistes del país. Amb això es busca donar un segell de certificació amb material de qualitat que aportarà Fixe per als equipadors.

Des de la FEEC es vol seguir apostant per a millorar els equipaments d’escalda i barrancs per a fer una aposta clara per a la seguretat.

Fixe referent de l’escalada a Catalunya

Fixe va néixer el 1983, envoltada de muntanyes i grans zones d’escalada com ara Montserrat, Terradets o Siurana. Ràpidament es va convertir en una marca de referència entre la comunitat escaladora i actualment els seus productes són coneguts arreu del món.

Després de gairebé 30 anys d’història, el 2011 Fixe va unir forces amb Faders i així va sorgir el grup Tech Rock. Uns mesos més tard s’unia a l’empresa Alien Cams i posteriorment, el 2012, la prestigiosa marca de cordes Roca. Fixe es reafirmava com a líder del sector a nivell estatal i obria una nova línia de competència al mercat internacional.

​El 2014 Fixe es va reestructurar completament, amb un nou equip de direcció al capdavant. Des de llavors, el creixement de l’empresa ha estat constant i el seu prestigi no ha deixat d’augmentar. Ja el 2018, Fixe va canviar la denominació Tech Rock i va tornar als orígens, recuperant el nom fundacional i afegint un caràcter més global: Fixe Climbing.

Amb una imatge adaptada al segle XXI i un catàleg renovat, actualment Fixe Climbing produeix a la seu de Sant Quirze de Besora tota la seva gamma de cordes i Alien Cams, és el distribuïdor oficial a Europa de l’autoassegurador automàtic Perfect Descent i també el distribuïdor de Climbskin a Alemanya, Àustria i Itàlia.