FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/03/2017

La FEEC assisteix a l’assemblea plenària de la IFSC, al Quebec

Escalada esportiva Escalada

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en l’Assemblea Plenària de la Internacional Federation of Sport Climbing (IFSC), a Quebec (Canadà), els dies 11 i 12 de març. Hi han assistit com a observadors Marcial Alemán, director tècnic esportiu de la FEEC, i Quim Hernández, membre del comitè d’escalada de la FEEC.

En aquesta assemblea s’ha reescollit al president actual, Marco Scolaris, i s’han abordat aspectes importants de cara a la futura cita olímpica, a Tòquio 2020. Un dels temes més importants i debatuts ha estat el format olímpic per a la competició, que s’ha formalitzat en l’assemblea.

Marcial Alemán (esquerra) i Quim Hernández (dreta) amb Sean McColl, tres vegades campió del món en la combinada

El format olímpic inclourà una competició combinada en velocitat, bloc i dificultat, on participaran 20 atletes. Després de la sèrie de classificació seran sis els esportistes que passaran a les finals, on també es tornaran a disputar les tres disciplines.

El proper campionat del món d’escalada, que se celebrarà a Innsbruck (Àustria), el 2018, serà el primer esdeveniment de la IFSC on s’aplicarà el format olímpic. Abans es farà també al campionat del món juvenil que es disputa a la mateixa localitat, el 2017, i que serà una de les proves de qualificació per als jocs olímpic juvenils de Buenos Aires el 2018.

La delegació de la FEEC ha assistit a nombroses reunions durant tot el cap de setmana, que han servit per realitzar múltiples contactes amb la gran majoria de delegacions internacionals.