FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 29/01/2024

La FEEC adjudica els ‘Juanjo Garra’ i premia les activitats alpinístiques més destacades

Alpinisme Alpinisme

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha adjudicat els “Premi Juanjo Garra” per a activitats d’alt nivell i expedicions realitzades entre l’1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023.

En total, fins a quinze activitats han superat el tall dels requisits que demanaven els premis i, d’aquestes, catorze han estat premiades amb dotació econòmica. Tanmateix, tres de les sol·licituds que sí que complien els requisits han estat excloses per fer-ho fora de termini.

La valoració de les activitats es van fer a partir de cinc ítems:

  • Dificultat tècnica
  • Psicològic
  •  Compromís de ruta
  • Localització
  •  Creativitat

Cada ítem ha estat valorat del 0 al 10 pels components del jurat, la suma dels quals va donar l’ordre de classificació, que finalment es va marcar per la votació conjunta dels membres. Les sol·licituds vuitena, onzena i dotzena no han estat premiades econòmicament perquè van ser presentades fora dels terminis establerts. Tot i no ser premiades pels motius exposats anteriorment, es reconeix l’activitat i l’esforç dels integrants.

La Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2022 ha estat formada pel següent jurat: Ferran Latorre – alpinista i director tècnic de la FEEC, Marcial Aleman – vocal junta directiva de la FEEC, Joel Vilà – adjunt al director esportiu de la FEEC, Elies Coll – alpinista, Jordi Canyameres – alpinista i Joan Quintana – alpinista.

Pel que fa als primers premis, el més alt de 1.500 € ha estat per Albert Segura (Cornudella de Montsant) i Alberto Luque (Cornudella de Montsant) per la seva escalada en paret amb el nom “Jordania Non Stop”.

El segon guardó, de 1.400 €, ha estat per a Tasio Martín (Centre Excursionista de Lleida) i Marc Antoni Toralles (Club Excursionista Moianès Independent) per a l’alpinisme extraeuropeu amb la primera ascensió d’un Pic Verfe (5.700 m) a l’Himalaia indi amb l’obertura de Txoria Txori.

El pòdium l’han tancat Rafael Vadillo (Club Alpí Virtual), David Graells (Centre Excursionista d’Avinyó), Jordi Vigatà (Club Excursionista Madteam) i Guillermo Velasco (Centre Excursionista Montmeló) per la seva escalada en gel amb l’obertura de cinc cascades de gel al Karakorum Oriental (Ladakh-Índia).

Consulta la resolució completa dels Juanjo Garra.