Notícies - 14/02/2023

La Crononiu decidirà els campions de Catalunya verticals

Cerdanya Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La XIV Crononiu, organitzada des de la Molina Club d’Esports, torna aquest pròxim 25 de febrer per a decidir els campions de Catalunya de curses verticals d’esquí de muntanya.

La cursa és una Cronoescalada d’Esquí de Muntanya per les pistes d’esquí de l’estació de La Molina, al Pirineu gironí, a la comarca de La Cerdanya, al municipi d’Alp.

La cursa s’enfila des del peu del telecabina de l’estació de la Molina fins al Niu de l’Aliga. La cursa que ha canviat de dates tindrà més llum de dia que en altres edicions que es disputava a principis de gener en el mateix horari de tarda.

La CronoNiu torna després de gairebé quatre anys de no disputar-se. L’última CronoNiu es va disputar l’any 2019. En aquesta edició Marc Pinsach (CE Cassanenca) va ser capaç de superar els 650m de desnivell que separen el punt més baix del telecabina de la Molina amb el punt més alt d’aquest mateix, en només 31’42”. Pinsach amb aquest registre superava els poc més de 32 segons el que havia marcat  Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) i es va quedar a tocar dels 31’34’ del rècord d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon).

En categoria femenina l’osonenca Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) va superar a Clàudia Sabata (CE Berguedà) en el seu duel per la victòria a la Crononiu.

Les inscripcions  ja són obertes al web de la FEEC

La CronoNiu ja va ser campionat de Catalunya de l’especialitat l’any 2017 amb victòries de Nil Cardona i Alba Xandri.

La Cronoescalda d’esquí de muntanya, forma part també de la 39a Copa Catalana FGC-Dynafit que ha disputat fins ara dues proves.

La prova es disputarà dos dies abans de que es doni el tret de sortida al Mundial d’Esquí de Muntanya que es disputarà a Boí-Taüll.