FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Tucutunfotografia
Foto: Tucutunfotografia

Notícies - 16/08/2022

La Copa torna a Aristot

Alt Urgell Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Com si fos el primer dia de curs però a mitja temporada la 15a edició de la Trobada d’Aristot enceta les tres darreres proves del calendari de la XX Copa Catalana de Curses per Muntanya.

La cursa alt urgellenca que es disputarà aquest 21 d’agost manté les  inscripcions  obertes i espera poder oferir una jornada espectacular com la que han ofert les tres curses disputades fins ara.

Des de l’organització de la UE Urgellenca s’ha volgut mantenir el nom de Trobada per conservar aquest esperit festiu i de retrobament amb tothom que fa possible aquest esdeveniment que es converteix en una segona Festa Major per Aristot.

Una part de recorregut de les curses serà nou en aquesta edició que tornarà a tenir tres distàncies 10qm, 16qm i la de 23qm.

Natàlia González i Genis Porqueras no volen deixar escapar el tren 

L’aturada de la Copa des del passat 29 de maig a la Cames de Ferro obrirà un interrogant per saber en quin estat de forma arribaran els candidats al títol. L’actual líder en categoria masculina, Genis Porqueras (CE l’Areny) ha demostrat a la Val d’Aran que segueix en un gran moment de forma i que és un dels noms a tenir en compte per a la victòria aquesta temporada. Porqueras haurà de vigilar noms com els de Marc Ollé (GE Oliana), Sergi Beltran (EKKE), David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses), Roger Tarres (AE el Senderó de Riudecols) o el seu company al CE l’Areny, Joan Pol Vilà, que ara mateix es perfilen com a aspirants al títol aquesta temporada.

En categoria femenina Natalia González (AD Running Vigia) domina amb autoritat però es pot permetre pocs errors, ja que Anna Pujol (CE Madteam), Núria Florèncio (CE L’Areny), Núria Tarragó (FAES) o Anna Fernàndez (GE Oliana) no posaran les coses fàcils a l’actual líder i dominadora de la competició. A l’ampli ventall d’aspirants a treure el tro de González cladrà tenir en compte també a Aristot a Núria Hospital (CE Trail Camí dels Ibers) i a Marta Llagostera (GE Oliana) que aspiraran als llocs de privilegi de la cursa.

Aristot pot començar a deixar la lluita per la victòria final de la XX Copa Catalana de Curses per Muntanya definida per a les dues darreres curses que s’han de disputar el 18 de setembre a la Taga Evo i el 23 d’octubre a la Trepitja Garrotxa.