FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/03/2017

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya es decidirà a la Val d’Aran

Esquí de muntanya

La seu del Centre Excursionista de Catalunya ha acollit la presentació de la darrera prova de la copa del món d’esquí de muntanya, la Val d’Aran Skimo World Cup, que es disputarà a la Val d’Aran els dies 8 i 9 d’abril. Els participants en la presentació han destacat el creixement en la pràctica de l’esquí de muntanya, la voluntat de donar a conèixer la Val d’Aran fora de les nostres fronteres, el futur olímpic de l’esquí de muntanya, i han agraït la implicació de tots els implicats en l’organització d’aquest esdeveniment.

En l’acte han intervingut: Luís Carlos Medina, vicesíndic del Conselh Generau d’Aran; Joan Antoni Serrano, alcalde de Vielha; Lluís Gómez, resposanble de relacions institucionals del CEC; Joan Garrigós, president de la FEDME; Lluís Simó, vicepresident de la FEEC; Pep Albós, cap de màrqueting de l’estació d’esquí Baqueira Beret; Xavi Pocino, membre del Centre Excursionista d’Aran; i Ton Massagué, director a la Val d’Aran Skimo World Cup.

Kilian Jornet a la cronoescalada de la Font Blanca 

La Val d’Aran Skimo Wolrd Cup, decisiva 

La prova de la Val d’Aran serà la darrera de les cinc puntuables a la copa del món i decidirà els guanyadors de les disciplines individual i vertical. El català Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) ostenta actualment el títol en les dues modalitats.

Jornet és el principal aspirant a fer-se amb la copa en la modalitat vertical després de la segona plaça aconseguida a la Font Blanca, a Andorra, el passat mes de gener, i la primera a Piancavallo, Itàlia. La cronoescalada del 9 d’abril sentenciarà.

La capital aranesa, Vielha, serà el centre neuràlgic d’una prova on participaran al voltant de 120 esquiadors d’arreu del món en les dues proves de la copa del món, el 8 d’abril en l’individual i el 9 en la vertical. A més de la prova internacional, es disputarà la prova corresponent a la Copa FEEC-Ferrino per equips. També hi haurà una modalitat open. Totes les curses s’engloben en el marc del Ral·li del CEC, individual, i l’Era Pujada, vertical.

Fotografies / Ivan Torres

https://www.youtube.com/watch?v=_2fhNZpALZo&t=8s