FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/03/2016

Kilian Jornet, campió de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Individual

Esquí de muntanya

La Mondolè SKi-Alp ha celebrat la segona de les tres jornades del cap de setmana, amb la prova individual, aquest dissabte dia 19. La competició italiana clausura el circuit de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF).

Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà) ha guanyat la cursa individual de la Mondolè Ski-Alp, i s’ha proclamat campió de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya individual. El català no necessitava la victòria per acabar primer de la general a la copa però no ha donat treva als seus rivals directes. Ha encapçalat la cursa en tot moment i ha parat el cronòmetre en 2 hores i 10 minuts a meta.  A més, ha aconseguit un doblet històric, que se li resistia des de fa temps, guanyant el dia anterior també la Copa del Món d’Esquí de Muntanya en categoria vertical.

En categoria masculina, darrera de Kilian Jornet, han arribat Anton Palzer, segon, i Matteo Eydallin tercer. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha aconseguit una meritòria 14a posició, mentre que Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Joan Reyné (Ski Club Camprodon) han hagut d’abandonar.

En categoria femenina, Laetitia Roux ha sigut primera, però una penalització l’ha apartat de la primera plaça del podi, quedant tercera finalment. Primera ha sigut Jennifer Fietcher, i segona Katia Tomatis. Les catalanes han entrat al Top 10: Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon) ha sigut 7a, Marta Garcia (CE Calldetenes) 8a i Marta Riba (CE de la Pobla de Segur) 10a.

El diumenge es disputa la prova d’sprint, on Marta Garcia i Oriol Cardona opten a posicions de podi a la classificació final de la copa mundial.

Fotografia / ISMF

[table id=212 /]