FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cat Raid
Foto: Cat Raid

Notícies - 26/06/2023

La copa catalana de Raids d’Esports de Muntanya s’atura al Berguedà

Berguedà Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La 2ª prova puntuable per a la 19a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya es disputarà aquest dissabte dia 1 de juliol a Vallcebre (Berguedà).

Un centenar de raiders dividits en 4 categories: familiar, open, aventura i elit; tornaran a gaudir en aquesta segona edició dels espectaculars indrets que amaga el Berguedà i en concret els entorns de Vallcebre.

La calor d’aquests últims dies pot ser un dels grans enemics que es poden trobar els participants en uns paratges a l’ombra de la Serra d’Ensija i sota l’atenta mirada del Pedraforca.

Tal i com diuen els organitzadors “aquest entorn natural és un paradís pels esports d’aventura, ja que en pocs quilòmetres tenim una gran  oferta d’activitats d’aventura: vies ferrades, escalada, crestes, llacs, coves, muntanyes i més muntanyes”

Les categories elit i aventura alternaran seccions de treking i btt amb orinetació i també faran una cresta senzilla inclosa dins d’una secció de rogaine.

Les categories open i familiar,  faran btt i treking, però en comptes de la cresta faran una via ferrada i pàdel surf.

Totes les categories acabaran fent tir amb arc, prova especial d’escalabirres i alguna sorpresa més.

Els equips poden estar formats entre 2 i 5 components segons la categoria.  L’equip en categoria familiar ha d’estar format per com a mínim un menor de 14 anys i un major d’edat.

Les inscripcions es tancaran aquest mateix dilluns 26 de juny.