FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/08/2019

La Copa Catalana de curses verticals fa parada a la Cerdanya

Cerdanya Curses per Muntanya

Anar a visitar la Cerdanya a l’estiu s’ha convertit ja en una tradició pels participans de la Verticalp. La prova organitzada des del Club Esportiu Cerdanya Pirineus, ha anat guanyant cos en les seves tres edicions i aquest any es presenta amb més de 130 inscrits a la prova absoluta.

La cursa vertical obligarà als participants a superar els 7’5km i els 1.450m de desnivell que uneixen el poble d’Alp i la Tosa situada a 2.528m d’altitud.

La Verticalp és la tercera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals després de la Cara Amon i l’Olla de Núria. Precisament la guanyadora de l’Olla de Núria, la madrilenya, Fàtima de Diego, és una de les principals atraccions en els inscrits a la cursa. Un altre nom destacat és el de l’alpinista, Araceli Segarra. Segarra ara centrada en diferents activitats de muntanya com  l’escalada esportiva on fa poc més d’un any encadenava el seu primer 8a a la via Gordax del sector de Mercadal (Berguedà), també tastarà la cursa vertical aquest cap de setmana.

La Verticalp sortirà d’Alp a les 9 del matí i en poc més d’una hora s’espera que els primers arribin al cim de la Tosa.

En l’última edició la victòria va ser per Àngela Castelló Nòria (CE Girona SE) en categoria femenina i per un dels referents de les curses per muntanya a Catalunya, Agustí Roc (AE Matxacuca), en categoria masculina. Agustí Roc va parar el crono en poc més d’una hora, repte que des de l’organització es vol intentar superar en aquesta edició.

La 5a edició de la Vertikalm organitzada pel GECA tancarà el calendari de la Copa Catalana de Curses Verticals el pròxim 20 d’octubre al tradicional ascens al Puigsacalm.

Foto Portada: Marta Llagostera (AE Collbató) 4a a l’última edició. Foto:Verticalp