FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/02/2015

La Cameta Coixa inicia la Copa Catalana de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

Ja es troba en marxa la 7a edició de la cursa de muntanya “La Cameta Coixa”, una de les curses més emblemàtiques del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre i prova de la Copa Catalana. Enguany es celebra a la població de Miravet, el diumenge 22 de febrer. En aquesta edició la novetat més important és que amb “La Cameta Coixa” s’inicia el circuit de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, patrocinada per Cébé, marca pionera en la fabricació d’ulleres esportives.

El tret de sortida es dóna des de l’interior del castell de Miravet, un dels monuments més coneguts i ben conservats de Catalunya, essent un dels millors exemples d’arquitectura romànica de transició, religiosa i militar, de l’Ordre del Temple a tot Occident, amb més de 900 anys d’història.

Des d’aquest punt, la cursa, amb una distància total de 21 km i 1.300 metres de desnivell acumulat, recorre camins i senders recuperats dels nostres avantpassats. Baixa fins arribar al Camí de Sirga que acompanya el riu en el seu recorregut, per pujar fins al punt més alt de la cursa on hi ha una talaia àrab (340 m) des d’on es controla el curs fluvial i tota la ribera de l’Ebre.

Amb la participació de la Selecció Catalana

La cursa compta amb la presència de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, al·licient per a tot aquell que vulgui competir amb atletes d’elit.

La cursa ofereix un recorregut alternatiu menys exigent (10 km de distància i 400 m de desnivell acumulat) ideat per tot aquell que vulgui gaudir del paisatge i d’una caminada saludable i social. L’any passat es va introduir la cursa júnior per tal d’iniciar als més petits en aquest esport i en aquesta edició també la podran gaudir (11 km i 600 metres de desnivell acumulat).

Al final de la cursa, com ja es tradició, es reparteix un àpat a tots els assistents i també es compte amb activitats d’animació, com ara la presència de cavallers templers, música en directe i jocs per als més petits.