FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/03/2022

La Cameta Coixa dona el tret de sortida a la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 20a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya comença a caminar aquest diumenge 20 de març al sud del país. Ho fa en una nova edició d’una de les clàssiques com és  la cursa de la Cameta Coixa , que es disputarà a Miravet (Ribera d’Ebre).

La cursa ha tornat a penjar el cartell de ‘dorsals esgotats’ i tindrà un bon grapat de noms importants a la tradicional sortida que aquest any, tornarà a canviar la seva ubicació i no sortirà des del castell de Miravet. Tot i això els participants passaran per aquest simbòlic punt poc abans de l’arribada un cop superats els 21 qm i 1400m de desnivell de la prova.

La cursa tornarà a modificar també el seu recorregut en aquesta edició per respectar la nidificació de l’àguila cuabarrada.

Pics com el de la Covalta només començar la cursa o la Talaia poc després de superar els 14qm marcaran un recorregut entre antigues trinxeres, boscos de ribera mediterranis i vestigis de la Guerra Civil.

La Cameta Coixa dona la benvinguda a aquestes dues dècades de la Copa Catalana de Curses per Muntanya en una edició que buscarà el relleu de Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i Georgina Gabarró (CE Oliana) els últims campions.

A la sortida de Miravet la bagenca Rosa Navarro (CEM La Cameta Coixa) es perfila com una de les grans favorites a repetir victòria i com una de les candidates a lluitar pel títol com ja va fer l’última campanya. Cèlia Balcells (CE Queralt) tercera de la general de l’última Copa, presentarà també candidatura a la Copa a Miravet al costat de les joves Núria Tarragó (FAES) i Carla Esclusa (CQUIE) o Anna Pujol (Madteam) que va estrenar debut amb la selecció catalana de Curses per Muntanya a Ladrillar.

En categoria masculina Andreu Simon (CEM la Cameta Coixa) surt com a nom a tenir en compte en aquesta primera cursa de la Copa. Noms com els de l’osonenc Marc Traserra (CE de Sant Quirze), Raul Butaci (CE Pedala Cat Balaguer), Joan Pol Vilà (CE L’Areny), Jonatan Cuesta (CEM La Cameta Coixa) o Arnau Aranda (AE Matxacuca) es perfilen com a candidats a la primera victòria de la temporada en aquesta Copa Catalana.

Cal destacar també l’augment d’inscrits de les categories juvenils, juniors i cadets, demostrant el bon treball realitzat des de les escoles de trail del país i fent pujar el nivell en les categories més joves de la competició.