FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/03/2022

La 60a Marxa Excursionista Infantil de Regularitat obre el calendari de Marxes Infantils

Vallès Occidental Excursionisme Excursionisme

La 60a Marxa Excursionista Infantil de Regularitat de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) ha estat l’encarregada d’obrir el teló del calendari de Marxes Infantils d’aquest 2022. La marxa s’ha celebrat el passat diumenge 27 de març a les 8.30h del matí al Molí de l’Amat, ubicat al parc de la Clota (Vallès Occidental), i passsant per la Torre del Canonge, l’Ermita de la Mare de Déu de Togores i el Laberint de les barraques de pedra seca.

Un centenar de parelles participants (infantils o mixtes) han fet els 10km de recorregut amb 8 controls i una parada per esmorzar i recuperar forces. Tot sota l’organització de la Unió Excursionista de Sabadell i amb l’ajuda de molts voluntaris d’aquesta entitat, el seu Grup d’Esplai La Ganyota i la secció jove Aventura.

L’edició d’aquest any ha estat especial, ja que la Marxa arribava a la seva 60a edició. Justament, la primera edició es va celebrar també un 27 de març de 1960. Aquella primera Marxa Excursionista Infantil de Regularitat, organitzada pel Centre Excursionista Infantil de Regularitat, organitzada pel Centre Excursionista Sabadell (CES), una de les tres entitats que va acabar conformant la UES actual, va comptar amb la participació de 48 parelles que sortint del carrer Mestre Rius, on estava ubicada la seu del CES, van fer un recorregut circular passant pel Molí de l’Amat, Togores i La Salut.

Els premis de la present edició s’entregaran diumenge 24 d’abril de 2022 a les 11 del matí a la sala d’actes de la UES.

Què és el calendari de Marxes Infantils?

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) recupera una iniciativa del 2019 dedicada als més petits amants de la muntanya: el calendari de Marxes infantils. Aquest calendari aglutina totes les marxes infantils que organitzen les entitats d’arreu del territori.

A diferència de la resta de calendaris que té la FEEC, aquest no és un circuit i, per tant, tampoc tindrà reconeixements. Es tracta, simplement, d’un recull d’activitats de la mateixa temàtica. Cada activitat es regirà pel seu propi reglament i normatives específiques.

Aquesta és una iniciativa de la nova vocalia d’Infància, Joventut i Famílies, encapçalada per la vocal Marta Anglès, i creada el passat 2021 amb la intenció de donar suport a les entitats de la FEEC que porten a terme activitats adreçades a aquests col·lectius i incentivar a aquelles que encara no ho fan.

Sis marxes arreu del territori

El calendari compta amb sis marxes infantils que tindran lloc arreu del territori entre els mesos de març i octubre. Passada la 60a Marxa Excursionista Infantil de Regularitat, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, el 2 d’abril tindrem la Caminada infantil de primavera del Centre Excursionista de la Segarra. Poc després, l’1 de maig, serà el torn de la MIR’22 (Marxa Infantil de Regularitat) del Centre Excursionista Sant Feliu de Codines.

Passat l’estiu, al mes d’octubre, tindran lloc les tres últimes caminades. El dia 2 la 61a Marxa Infantil de Regularitat de Castellar del Vallès, del Centre Excursionista de Castellar del Vallès; el dia 9 la 63a Marxa Infantil de Regularitat del Club Muntanyenc Sant Cugat; i finalment tancarà el calendari la 50a Marxa Infantil de Regularitat del Centre Excursionista de Rubí el dia 23.