FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 02/10/2023

La 31a Marxa Rasos de Peguera-Manresa, nova aturada del Circuit

Bages Berguedà Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha celebrat una nova aturada. Aquest dissabte 30 de setembre el Centre Excursionista Comarca de Bages ha organitzat la 31a Marxa Rasos de Peguera-Manresa. 

La jornada ha aplegat aproximadament 90 participants que han recorregut aquest trail no circular amb inici al xalet refugi Rasos de Peguera i amb final a Manresa. La prova ha comptat amb una distància de 78,5 km i un desnivell acumulat de 4.053 m.

L’itinerari ha passat per Rasos de Peguera, el Pi de les Tres Branques, l’obaga dels Tossals, Taravil i el santuari de Correà. Tot seguit, de Montmajor cap a la riera de Navel i fins a Serrateix. Després, cap a Callús baixant per la riera de Sant Cugat, seguint pel peu de Collbaix i acabant a Manresa.

Els participants han gaudit d’una jornada amb sol i lluna plena de nit. Pel que fa a la temperatura, a l’inici de la 31a Marxa l’ambient era fresc. Amb el pas de la prova, però, el termòmetre ha anat pujant. La calor a les hores centrals del dia ha provocat alguns abandonaments.

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC continuarà el pròxim 7 d’octubre amb la 21a Trenkakames organitzada per La Lira Vendrellenca.