FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 03/10/2022

La 20a Trenkakames inicia la recta final del Circuit Català de Caminades de Resistència

Baix Penedès Caminades de resistència

La 20a edició de la Trenkakames, organitzat pel Grup Muntanyenc La Lira Vendrellenca, s’ha celebrat el passat 1 d’octubre a la població del Vendrell (Baix Penedès). A les 7 del matí els marxaires han iniciat la caminada, inclosa dins el calendari de Caminades de Resistència de la FEEC.

Aquesta caminada de 15 hores de durada, travessa tota la comarca del Baix Penedès per camins i senders molts dels quals fa centenars d’anys que conserven el seu traçat. Amb sortida i arribada al Vendrell, l’itinerari dibuixa un cercle al voltant de la comarca tot passant per petits poblets com Albinyana, Mas Llorenç, Rodonyà i la Bisbal del Penedès. L’ermita i l’església de Sant Miquel també han rebut la visita dels 180 participants tot passant per diferents indrets com pinedes, oliverars, vinyes, serres i turons.

Durant les 15 hores els caminadors han superat 55 quilòmetres amb més de 3000 metres de desnivell acumulat en una jornada que ha començat fresca de bon matí i que ha estat calorosa a les hores centrals del dia.

El Circuit Català de Caminades de Resistència continuarà el pròxim diumenge 9 d’octubre amb la 8a Marxa de Resistència La Llopa per Calella i el Montnegre, organitzada per l’entitat Associació Calella-Marxa.