FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 23/05/2024

La 1a Copa Catalana de Marxa Nòrdica s’estrena a l’Alt Camp

Alt Camp Marxa nòrdica Excursionisme

La 1a edició de la Copa Catalana de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’estrenarà a l’Alt Camp el pròxim 2 de juny. Per primera vegada, i després de la celebració del 1r Campionat de Catalunya de l’especialitat, es disputarà aquesta competició que engegarà amb la Marxa Nòrdica Ciutat de Valls.

La prova, organitzada per l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya, constarà d’una cursa de velocitat de 10 km que transcorreran als voltants del Centre Esportiu Municipal el Fornàs, a Valls, per un circuit d’uns 2 km aproximadament. El recorregut tindrà dues parts diferenciades. La primera, amb dues llargues rectes que seran les parts més ràpides. La segona, més tècnica on els marxadors hauran de superar diversos girs a dreta i esquerra en ziga-zaga.

Les inscripcions per al debut encara són obertes i cal tramitar-les a través del gestor d’inscripcions de la FEEC. El termini per a inscriure’s finalitza el 29 de maig.

El debut de la copa reafirma el creixement de la marxa nòrdica.

El calendari de la copa

La Copa Catalana de Marxa Nòrdica de Velocitat és una competició individual basada en els resultats obtinguts pels participants en les diverses proves que formen part del calendari. La copa premia els bons resultats i la regularitat dels esportistes a les diverses curses. La 1a Copa Catalana, a més de la Nòrdica de Valls, celebrarà la Marxa Nòrdica del Salencar (Alta Ribagorça), del Centre Excursionista Alta Ribagorça, el 29 de juny, que serà també el segon Campionat de Catalunya de la modalitat. La darrera cita del calendari arribarà el 27 d’octubre amb la Marxa Nòrdica Ciutat de Cerdanyola, organitzada pel Club Marxa Nòrdica Collserola.

La marxa nòrdica

La marxa nòrdica de competició és un esport molt tècnic que requereix dominar a la perfecció aquesta disciplina. Per a continuar fent el salt competitiu, des de la FEEC s’han format els àrbitres que vetllaran perquè en tot moment els competidors i competidores executin correctament aquesta tècnica. La modalitat és un esport exigent físicament, ja que mantenir la tècnica correcta que marca el reglament amb velocitat, demana una bona condició física i haver treballat molt la posició prèviament.