FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 11/06/2023

Sergi Garcia i Isabel Garcia primers Campions de Catalunya de Marxa Nórdica

Vallès Oriental Marxa nòrdica

Jornada històrica per la Marxa Nòrdica a Catalunya. Mollet del Vallès ha acollit aquest 11 de juny el primer Campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica amb més de 170 participants inscrits al Campionat i la prova Open.

Després de cinc edicions del Circuit Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), aquesta especialitat es converteix en una activitat competitiva.

El Club Muntanyenc de Mollet ha estat l’organitzador d’aquesta competició debutant del calendari. El recorregut de la prova ha comptat amb 10 km, un total de 4 voltes a un circuit tancat, de 2.480 m sobre terreny natural i amb pistes de menys de tres metres d’amplada. El pendent màxim no ha superat el 3% i presentava un desnivell positiu de 20m. en un itinerari pràcticament planer i que ha s’ha dut a terme íntegrament a l’espai d’interès natural de Gallecs.

La victòria a la categoria masculina ha estat per uns dels favorits Sergi Garcia integrant i fundador del Club Ben d’hora. Garcia ha necessitat un temps d’ 1:00:57 per completar el circuit. La volta més ràpida als 2,4k km ha estat en escassos 15:02 minuts. David Desquens (Ass.Esp. Nordic Walking Catalunya) ha estat un fort contrincant per Garcia, trepitjant els talons al del Ben d’hora. Finalment, García s’ha escapat als últims metres del recorregut per blindar la seva victòria. Sergi Garcia va ser subcampió estatal el 2017. Jorge Bello, Club Ben d’hora, ha estat finalment tercer amb un temps d’1:03:33 i s’ha fos en una emotiva abraçada amb Sergi Garcia, amb el que compateixen equip. Bello ha quedat fora del duel entre Desquens i Garcia, però no els ha perdut de vista i ha defensat la tercera posició durant tot el recorregut de manera molt lluitada.

En categoria femenina, la cursa ha estat més espaiada, l’or del Campionat ha estat finalment per la Isabel Garcia (CEM Cerdanyola) qui ha fet gala de la seva resistència i veterania amb un temps 1:09:09, proclamant-se primera Campiona de Catalunya de la història de la FEEC. Lali Pagès (CEM Cerdanyola) ha conseguit la medalla de plata amb temps d’1:10:22. La tercera dona a meta ha estat Davinia Carrillo (Ass.Esp. Nordic Walking Catalunya) amb un temps d’1:10:22. La veterana Maribel Cerdà ha estat la més ràpida de la prova amb un temps d’1:07:51.

En les categories de promoció el juvenil Ivan Martos (Sub 18) de la UEC Anoia ha aconseguit el títol de Campió de Catalunya amb un temps d’1:15:07. El podi infantil ha estat complet per a tres joves noies de la UEC Anoia. La Luara Martos amb un temps de 00:37:20,  la Mariona Llacuna amb un temps de 00:38:31 amb i la Mònica Sánchez que creuat l’arc de meta de la FEEC en 00:42:55.

Jordi Merino: Teníem ganes que la Marxa Nòrdica tingués un Campionat de Catalunya. Aquest esport ja compta amb un recorregut dins de la Federació i per fi es converteix en una especialitat competitiva amb la celebració del primer Campionat de la història de la FEEC. Una competició que posa de manifest la gran trajectòria que li espera a aquest esport dins de la federació.

Mireia Dioniso, Alcaldesa de Mollet, ha acudit al Campionat per participar en l’entrega de premis, ocasió que ha aprofitat per parlar de l’orgull que és per Mollet acollir el primer campionat de catalunya i agrair la tasca del Club Muntanyenc de Mollet. També han participat de l’entrega de premis, Carles Matute, president del Club, Teresa Feliu, Veguera del Vallès i Jordi Merino, president de la FEEC qui ha volgut demanar un aplaudiment tant pels voluntaris com pels participants.

La prova ha estat també inclusiva i ha comptat amb la participació d’un corredor amb dèficit de visió que ha pogut córrer acompanyat d’una guia.

La Marxa Nòrdica de competició és un esport molt tècnic. Per a realitzar correctament els moviments que marca el reglament, cal tenir una bona condició física i haver treballat la posició prèviament. Aquesta disciplina consisteix a caminar amb dos bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat. Amb l’objectiu de vetllar per l’adient execució de la tècnica, des de la FEEC s’han format als àrbitres que participaran en el primer Campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica.

Els resultats complets de la cursa es poden concultar a la pàgina del cronometrador: https://www.dsport.cat/ca/index.php