FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Canigó 1883
Foto: Canigó 1883

Notícies - 15/02/2024

La 19a Diada Verdaguer Excursionista es posa en marxa al març

Osona Excursionisme Excursionisme Diada Verdaguer Excursionista

La 19a Diada Verdaguer Excursionista es posa en marxa el pròxim 7 de març amb la xerrada “Verdaguer territori i viatges”, a càrrec de Francesc Codina. En la primera de les activitats de la Diada, ubicada a la sala d’actes de la Unió Excursionista de Vic, es parlarà dels paisatges que van fer i transformar Jacint Verdaguer.

Aquesta és una iniciativa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que té com a objectiu reivindicar la figura de Jacint Verdaguer en la seva faceta excursionista. En l’edició present, la Unió Excursionista de Vic, juntament amb la Federació, la Fundació Jacint Verdaguer i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) són els encarregats de programar i organitzar els diversos actes commemoratius durant tot l’any.

La Diada Verdaguer Excursionista servirà per apropar la figura del poeta de Folgueroles, tot descobrint-ne la vida, la poesia i les excursions. Amb relació al programa de l’activitat, s’ha elaborat comptant amb la col·laboració de persones vinculades i properes a l’entitat organitzadora que són grans coneixedores i expertes en Jacint Verdaguer. Aquesta proposta serà oberta a totes les entitats i clubs excursionistes del país.

Pel que fa al programa de l’edició d’enguany és el següent:

  • 7 de març. Xerrada “Verdaguer: territori i viatges” a càrrec de Francesc Codina
  • 14 de març. Xerrada: el poeta dels pobres” a càrrec de Xavier Roviró
  • 7 d’abril. Excursió literària “Verdaguer al Montseny”
  • 1 de maig. Excursió “Verdaguer a la Mare de Déu del Mont”
  • 26 de maig. Diada de Verdaguer a Folgueroles
  • 8 de juny. Activitat cultural a Vil·la Joana (Museu d’Història de Barcelona, Parc de Collserola)
  • 30 de juny. Excursió “Verdaguer a Montgrony”
  • 13 i 14 de juliol. Cap de setmana jove al Pic Verdaguer i la Pica d’Estats
  • 20 i 21 de juliol. Travessa de Verdaguer cap a l’Aneto, de Ribera de Cardós fins a Esterri d’Àneu
  • 20 d’octubre. Excursió “Verdaguer a Montserrat”

 

Què és la Diada Verdaguer Excursionista?

La Diada Verdaguer Excursionista és una iniciativa organitzada per una entitat diferent cada any, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Fundació Jacint Verdaguer, els Amics de Verdaguer i MUHBA-Vil·la Joana, que vol reivindicar la figura del poeta Jacint Verdaguer com a excursionista.

La Comissió Verdaguer està integrada per la Unió Excursionista de Catalunya, el Centre Excursionista de Catalunya, el Club Excursionista de Gràcia, el Centre Excursionista Àliga, l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore, Foment Excursionista de Barcelona, la Penya Excursionista Guimerà, la Secció de Muntanya del Reus Deportiu, el Club Excursionista Pirenaic, la Secció Excursionista del Club Natació Igualada, l’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú, la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc i el Club Muntanyenc de Mollet.