FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 29/12/2022

Kilian Jornet, un mestre referent pel CTEMC

Esquí de muntanya Centres de tecnificació Esquí de Muntanya

La formació del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya (CTEMC) va molt més enllà de les sèries i els exercicis més físics. Com passa als diferents centres de tecnificació de la FEEC, la formació dels joves esportistes passa pels valors de la muntanya o el treball en equip com a eixos essencials de la formació no només com esportistes d’aquests joves talents.

El CTEMC es troba immers en plena temporada i esperant millors condicions de neu al país per a poder exercitar-se en condicions sobre el terreny. Des de la coordinació del centre on Pau Gòmez i Aribau Portillo conjuntament amb Marc Pinsach, s’encarreguen de planificar la temporada, s’ha cregut oportú buscar a un dels grans referents dels esports de muntanya del país, Kilian Jornet, per a fer una lliçó teòrica al diferents integrants del CTEMC.

Jornet, que va ser membre del CTEMC en els seus inicis sota la direcció de Jordi Canals, ha aprofitat les noves tecnologies per a fer una xerranda online.

La xerrada ha tocat temes tècnics com la visió del rendiment a llarg termini, factors claus de la recuperació  o pics de rendiment però no s’ha oblidat de factors determinants com; la gestió emocional sobre: l’ansietat pre-competitiva, l’entorn social dels esportistes o les lesions de gravetat. Kilian Jornet és un autèntic referent per aquests joves esportistes i l’esportista de muntanya que ha marcat la pauta els darrers anys a l’Esquí de Muntanya i les Curses per Muntanya en l’àmbit català, estatal i mundial. 

El cerdà establert a Noruega sempre s’ha mostrat pròxim al CTEMC on ha explicat en diferents entrevistes que va iniciar-se en l’aspecte més competitiu de la seva carrera.

Aquesta temporada el CTEMC ja ha mostrat el seu alt nivell en la primera prova de la Copa d’Espanya que es va disputar a Espot aquest mateix mes de desembre. A més a més aquesta temporada es veu com noms com els d’Ot Ferrer, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Ràdua (CEPS) o Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Club), han fet el salt definitiu a la selecció i a la Copa del Món.

Aquesta temporada el CTEMC comptarà amb 28 esportistes entre les categories de cadets i promeses.