FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Palahí
Foto: Xavier Palahí

Notícies - 12/12/2022

La selecció catalana comença temporada amb un sac de pòdiums a Espot

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya Seleccions catalanes

L’inici de la temporada de la selecció catalana d’Esquí de Muntanya no podia ser millor. A casa (Espot), amb neu suficient per a disputar les curses i en una primera prova de la Copa d’Espanya on els catalans van tornar a omplir els pòdiums.

La prova organitzada des de l’Espot Esquí Valls d’Aneu ha portat als millors esquiadors de muntanya del país a l’estació d’Espot Esquí on s’han disputat les proves d’esprint i vertical.

La selecció catalana i els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya han estat els grans protagonistes d’aquest inici de temporada.

En categoria esprint la selecció catalana ha sumat cinc de sis pòdiums possibles absoluts. En categoria femenina només s’ha escapat la victòria que s’ha emportat l’andalusa Ana Alonso. El segon calaix de Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i el tercer de Clàudia Sabata (CE Berguedà) van significar els primers pòdiums de la prova que arribaven junts del “hat trick” que aconseguia l’equip masculí. Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Pau Coll (Ski Club Camprodon) van omplir de color groc el pòdium d’Espot. Els catalans a més a més van acabar de completar el top 5 amb la quarta posició de Jordi Alís ( CE Cerdanya Skimo Team) i la cinquena de Marc Ràdua (CE la Pobla de Segur). Cal recordar que Maria Costa, Ot Ferrer, Albert Pérez i Marc Ràdua encara ocupen plaça de U23 i per tant també.

Clàudia Sabata després d'acabar la cursa vertical.
La berguedana, Clàudia Sabata, ha tornat a la competició i és segona a la general. Foto: Xavi Palahí

Destacar igualment el bon paper dels catalans en les categories de formació on els membres del CTEMC van sumar fins a dotze pòdiums més amb especial atenció al U18 femení, on les catalanes Laia Sellés (AE Mountain Runners del Berguedà), Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aina Garreta (CE La Pobla de Segur) també es van emportar tots els calaixos i a l’U20 masculí on Biel Pujol (CE Farners), Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà) i Enric Baños (AE Mountain Runners del Berguedà) van fer el mateix.

La dinàmica no va variar massa en categoria vertical i novament la delegació catalana va tornar a ocupar els tres calaixos del pòdium en categoria masculina. El sempre competitiu Albert Pérez va emportar-se una vertical molt tècnica amb un darrer mur que ha fet una selecció definitiva. Al tarragoní l’han acompanyat al pòdium; Pere Rullan (CE La Molina Ski Club) i Ot Ferrer que han tornat a mostrar el clar domini català.

En categoria femenina la basca Igone Campos s’ha emportat una cursa on la berguedana Clàudia Sabata ha estat segona i una reapareguda Laura Orgué (UE Urgellenca) s’ha emportat el tercer lloc. Les catalanes han completat una gran participació amb la quarta posició de Maria Costa i la cinquena de l’actual campiona catalana de verticals, Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca).

Albert Pérez celebrant la victòria a la vertical.
El líder, Albert Pérez. El tarragoní és un dels noms a seguir aquesta temporada. Celebrant la victòria a la vertical. Foto: Xavi Palahí

En categories de formació els esportistes catalans van sumar fins a deu pòdiums més que van posar a la selecció catalana com a gran dominadora de la competició que es disputava al Pallars.

El català Albert Pérez es va situar com el primer líder de la Copa espanyola i Clàudia Sabata és segona de la general de la competició estatal.