FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/01/2017

Kilian Jornet tornarà a l’Everest el pròxim estiu

Alpinisme

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) ha anunciat que tornarà a l’Everest el pròxim estiu. Jornet ha desvetllat el segon intent d’aquest ambiciós projecte en una xerrada que el mateix Jornet ha fet a Puigcerdà, dins del cicle “Viure”, aquest passat dissabte 14 de gener.

Per altra banda, en declaracions al programa Ultraesports de Rac1 Jornet ha donat alguns detalls que s’han de millorar en l’àmbit logístic per guanyar temps i ser més eficients: “Fer moltes hores d’activitat entre els 4.000-4.800 metres, que és el que podem fer a Europa, fa que quan arribis allà puguis pujar fins els 6.000-6.500 metres sense cap problema. Intentarem reduir el temps des de que marxem de casa fins que arribem al camp base” ha afirmat Kilian Jornet.

Segon intent a l’Everest

El corredor i alpinista català va renunciar al cim de l’Everest (8.844 metres) el passat mes de setembre a causa d’unes adverses condicions meteorològiques. Així ho explicava: “Les primeres setmanes vam estar aclimatant molt bé i amb bones condicions. No obstant això, quan començàvem a estar a punt per preparar la temptativa el temps va començar a canviar. Hi va haver diverses precipitacions que van deixar fortes nevades i una acumulació de neu important. Així, tot i que nosaltres ens trobàvem bé físicament hi havia molt perill d’allaus i ens era impossible poder pujar en condicions de seguretat òptimes” deia Jornet.

Jornet sabia que l’Everest no li posaria fàcil. Abans de posar en marxa l’expedició va comentar al web de Suunto: “L’Everest és una gran muntanya i és un objectiu a llarg termini. Ho intentarem aquest any, però segurament haurem de tornar el proper. Si les condicions són bones i em trobo bé, realitzaré l’atac, però és important tenir paciència i esperar el millor moment” afirmava el corredor català.

L’experiència adquirida en el primer intent i tenir de cara la meteorologia seran dos factors importants per aconseguir el cim en aquest segon intent.

Entrenament i competicions a Catalunya


Instantània d’escalada a Coll de Nargó  Fotografia: Instagram @kilianjornet

Kilian Jornet es troba aquests dies a Catalunya, on ha aprofitat per participar en el Campionat de Catalunya Individual d’Esquí de Muntanya de la FEEC, proclamant-se vencedor. Aquesta prova ha servit d’entrenament per la nova temporada de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que comença amb la Fontblanca, a Andorra, els dies 21 i 22. A més d’esquiar, Jornet també ha estat escalant a zones com Coll de Nargó. L’activitat polivalent és important pel català ja que li dóna més seguretat a l’hora de sortir a la muntanya.

Fotografia / Ivan Torres