Kilian Jornet torna de l’Everest sense haver pogut trepitjar el cim de la muntanya més alta del món. Les males condicions meteorològiques en el tram final de l’expedició els han impedit realitzar la temptativa d’ascens de la cara nord de l’Everest.
Jornet ha explicat: “Les primeres setmanes vam estar aclimatant molt bé i amb bones condicions. No obstant això, quan començàvem a estar a punt per preparar la temptativa el temps va començar a canviar. Hi va haver diverses precipitacions que van deixar fortes nevades i una acumulació de neu important. Així, tot i que nosaltres ens trobàvem bé físicament hi havia molt perill d’allaus i ens era impossible poder pujar en condicions de seguretat òptimes”.
Tot i la impossibilitat de dur a terme el repte, Jornet està satisfet amb l’experiència. “Hi ha una mica de frustració perquè estem ben aclimatats i les sensacions són bones, però suposava exposar-se massa si ho intentàvem. De totes maneres estem contents perquè ha estat una experiència molt positiva on hem après molt. Estar sols a l’Everest és una cosa increïble ja que no hi havia cap altra expedició. Ara tornarem a casa, per recuperar-nos i plantejar-nos el futur. Crec que sí que hi tornarem, segurament canviarem algunes coses però ens emportem una gran experiència i un bon aprenentatge per a la propera”.
Summits of my life, el gran projecte de Kilian Jornet
El català del Club Poliesportiu de Puigcerdà va iniciar l’ambiciós projecte Summits of my life l’any 2012. Entre aquest any i el 2015 Jornet ha ascendit el Mont Blanc, Elbrus, Cerví, Aconcagua, Kilimanjaro i McKinley, batent a tots els cims, excepte a l’Elbrus, el rècord de velocitat d’ascens i descens.
Jornet sabia que l’Everest no li posaria fàcil. Abans de posar en marxa l’expedició va comentar al web de Suunto: “L’Everest és una gran muntanya i és un objectiu a llarg termini. Ho intentarem aquest any, però segurament haurem de tornar el proper. Si les condicions són bones i em trobo bé realitzaré l’atac, però és important tenir paciència i esperar el millor moment”.
Escolta el que ha explicat el mateix Kilian Jornet