FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/03/2020

Kilian Jornet, Tòfol Castanyer i Pau Capell correran una cursa per muntanya virtual des de casa

Curses per Muntanya

El fet d’estar tancats a casa aquests últims dies no ha sigut un impediment per molts aficionats a fer esports de muntanya a seguir fent entrenaments des del menjador, la terrassa o el jardí de casa. Les xarxes socials s’han omplert de fotografies i vídeos de demostracions empíriques de sessions intenses que es realitzen en àmbits poc habituals.

Des de la FEEC es va engegar el passat 15 de març el programa #sentlamuntanyaacasa que està portant sessions d’entrenament amb els tècnics i esportistes de les seleccions catalanes però també diferents xerrades divulgatives i d’activitats de muntanya. Les sessions es realitzen a través de l’Instagram live de la FEEC i de moment unes 20.000 persones ja han vist algun d’aquests directes que seguiran aquests dies de confinament.

Aquest pròxim cap de setmana Sergi Mingote (Alpinista), Pere Rullan (Seleccionador català Curses per Muntanya) o Marc Pinsach (Selecció Catalana Esquí de Muntanya) entrevistant a Oriol Cardona (Selecció Catalana Esquí de Muntanya)  seran alguns dels protagonistes de l’instagram de la FEEC que aquest dimecres 25 de març compatarà amb Pilar López (guia de muntanya) i Gisela Carrión (Selecció Catalana Curses per Muntanya).

Consulta programa sencer i altres activitats aquí:  #sentlamuntanyaacasa

 

Curses per muntanya solidàries des del menjador

Aquest pròxim dissabte una de les activitats més destacades arribarà de la mà de tres corredors d’elit de curses per muntanya. Tòfol Castanyer, Pau Capell (CE Olot) i Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) a més a més del periodista Albert Jorquera han organitzat la iniciativa #yocorroencasa, que vol aconseguir fer una cursa per muntanya de llarga distància sense sortir de casa.

La iniciativa vol recaptar fons per la campanya que s’ha engegat a nivell estatal #yomecorono, per aconseguir donacions que es destinaran a les necessitats sanitàries actuals.

Cada esportista triarà la distància que vol fer en quilòmetres i s’apuntarà al repte, ja sigui corrent en una cinta, al passadís de casa, a la terrassa o a qualsevol lloc del domicili.

Jornet, Capell, Castanyer i Jorquera seran els mestres de cerimònia d’aquesta acció que intentarà que els corredors de llarga distància puguin córrer acompanyats a través en aquest cas de les xarxes socials.

Pots consultar tota la informació a #yocorroencasa