FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/07/2016

Kiko Navarro i Àngela Castelló, guanyadors de la Vertical Cabanera

Curses per Muntanya

La setena edició de la Vertical Cabanera, organitzada pel Club d’Esquí Pobla de Segur, s’ha disputat l’entorn de la Vall Fosca (Pallars Jussà), el dia 10 de juliol. La prova ha sigut puntuable per la 7a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i també per la Copa d’Espanya de Curses Verticals de la FEDME.

Un centenar de corredors han pres la sortida des de la població de Capdella, disposats a afrontar els 1.463 metres de desnivell positiu en només 5,2 quilòmetres per assolir el cim del Montsent de Pallars (2.883 metres). S’ha donat una sortida conjunta per a totes les categories i des dels primers metres de desnivell el grup s’ha estirat considerablement.

El traçat ha constat d’una primera part amb un terreny herbós i tècnic, i d’una segona més pedregosa i amb una canal on ha fet falta posar les mans a terra per progressar. Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu), membre de l’equip del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC, ha sigut el més ràpid al punt intermedi, a la Cabana del Pastor, amb un temps de 32 minuts i 41 segons. Cases també s’ha emportat la victòria en categoria cadet.

Kiko Navarro i Àngela Castelló, els millors al Montsent de Pallars

El corredor de la federació aragonesa Kiko Navarro ha marcat el millor temps, 1 hora 6 minuts i 22 segons, en categoria masculina absoluta i s’ha fet amb la victòria de la setena edició de la Vertical Cabanera. A poc més de 30 segons de distància, 1 hora 6 minuts i 59 segons, ha entrat a meta el català Xavier Guiu (Club Cerdanya Pirineus). El tercer classificat ha sigut Joan Navarro, de la federació balear, amb 1 hora 8 minuts i 14 segons.

En categoria femenina absoluta la vigent campiona de Catalunya de Curses Verticals, Àngela Castelló (CE Girona), ha sigut la primera dona en trepitjar el cim del Montsent de Pallars, amb un temps de 1 hora 18 minuts i 20 segons, i s’ha proclamat guanyadora de la vertical. L’han acompanyat al podi, Laura Sola, de la federació valenciana, segona, amb 1 hora 19 minuts i 41 segons, i Virgínia Pérez, de la federació basca, tercera, amb 1 hora 25 minuts i 48 segons.

El 7è Km Vertical de Roquetes tancarà la Copa Catalana de Curses Verticals

El Km Vertical de Roquetes Caramella-Caro, organitzat per l’AE Trail Roquetes, tancarà un any més la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC, el dia 27 d’agost. La tradicional cursa que puja fins al cim més alt de la comarca del Baix Ebre, i de la província de Tarragona, el Mont Caro (1.441 metres), decidirà a més a més, els guanyadors de la copa. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=194 /]