FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/02/2017

Just Sociats i Laura Orgué guanyen la Foc de Neu

Raquetes de neu

La cursa de raquetes Foc de Neu, organitzada per l’Espot Esquí Club i amb la col·laboració de l’Associació Fallaires d’Isil, ha donat el tret de sortida de la 10a Copa Catalana de Raquetes de Neu i 12è Circuit Català de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el diumenge 5. Enguany la prova també s’ha inclòs dins del circuit d’opens internacionals.

Més de 300 participants han pres la sortida des del refugi El Fornet acompanyats d’una meteorologia canviant i capritxosa. Les fortes ratxes de vent matinals han obligat a l’organització a escurçar el circuit per motius de seguretat. Malgrat aquest contratemps, s’ha pogut gaudir d’un recorregut amb unes condicions de neu excel·lents i en un entorn idíl·lic.


Guanyadors de l’Open Internacional Foc de Neu

Just Sociats i Laura Orgué, guanyadors de l’Open Internacional

La Foc de Neu ha encetat la temporada competitiva de raquetes de neu a Catalunya i a més ha acollit un open internacional. El nivell ha estat molt alt i les primeres places s’han disputat fins als últims metres. Just Sociats (CN Terrassa) ha estat el millor en categoria masculina. Sociats ha tirat d’experiència i ha deixat que altres corredors obrissin traça en els primers quilòmetres, reservant forces pel tram decisiu. En l’últim quilòmetre Eduard Hernández (AE Matxacuca) li trepitjava el talons a Sociats, però el de Terrassa ha aguantat bé l’atac i ha creuat la meta en primera posició. Finalment Hernández ha estat segon en aquesta emocionant lluita entre els dos corredors de la Selecció Catalana de Raquetes de la FEEC. El tercer classificat ha estat Agustí Roc (AE Matxacuca), guanyador de l’anterior edició de la cursa.

En categoria femenina Laura Orgué (Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya) s’ha calçat unes raquetes per primer cop i no ho ha fet gens malament. Orgué s’ha fet amb la victòria a la Foc de Neu i ha tancat un cap de setmana de doblet, on també s’ha proclamant campiona d’Espanya de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya. La corredora de la selecció catalana Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) ha estat segona, a pocs segons l’Orgué, i Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida) ha estat tercera.

Han estat presents a la cursa i a l’entrega de premis el director tècnic esportiu de la FEEC, Marcial Alemán, i el vicepresident, Lluís Simó.

Fotografies / Ivan Torres