FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/03/2017

Jordi Pons i Josep Manuel Anglada, Ensenya d’Or a la Festa de la FEEC

Cultura Societat

L’excursionisme català ha acompanyat la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) en la celebració de la seva festa anual a l’Espai Endesa de Barcelona. Amb l’objectiu de fer el cim, la FEEC ha celebrat els èxits assolits l’any 2016, quan va arribar pràcticament als 40.000 federats, assolint així un nou registre històric que deixa clar el bon moment pel que passa l’excursionisme i el món de la muntanya en general al nostre país.

A dos quarts de nou del vespre, amb la sala plena de gom a gom, un vídeo amb impactants imatges relacionades amb la muntanya va posar inici a un acte presentat i amenitzat pel periodista tarragoní Carles Cortés, qui va aconseguir inivisibilitzar l’espai que hi pot haver entre l’escenari i els assistents. El grup ‘Versió.cat’ va ser l’encarregat d’afegir música a la gala, amb un recorregut per diferents cançons catalanes dels darrers anys.

La Directora General d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, va obrir l’acte i va donar la benvinguda a les entitats i clubs, persones voluntàries i federades, marques i empreses patrocinadores i col·laboradores que donen suport a la federació de muntanya, treballadors i a tots els presents que fan la FEEC.

Els representants de les diferents àrees van prendre protagonisme a l’escenari per fer un repàs del que ha estat aquest 2016. Des de l’àrea de Territori, encapçalada per Josep Casanovas, es va destacar l’ambiciós projecte del Catalonia Trek Festival i es va parlar del nou refugi a la Morera de Montsant. Precisament, el primer reconeixement va anar per Endesa, per la seva col·laboració amb refugis que gestiona la FEEC i les facilitats rebudes a l’hora de realitzar la festa en el seu espai. Per part de l’àrea de Comunicació, Lluís Simó va entregar un reconeixement a Temps de Neu, el programa de Televisió de Catalunya que ara forma part de la família de la FEEC. El reconeixement de l’àrea de Formació, amb Jordi Magriñà al capdavant, va anar pel Servei Meteorològic de Catalunya, per la cooperació a l’hora de tirar endavant el projecte de Meteomuntanya. Marcial Alemán, per l’àrea Tècnica, va entregar el reconeixement al Grupo Adi, pels 20 anys que celebra el Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya. El president, Jordi Merino, va entregar el reconeixement a Ferrino, marca oficial de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya i del CTEMC. Va tancar, Carles Xavier Pons, de l’àrea d’Entitats, amb un dels moments més importants de la gala: la celebració dels aniversaris de les entitats que arriben als 25 anys (Associació d’Escalada i Excursionisme les Corts, Centre Excursionista Montmeló, Club d’Esquí la Pobla de Segur, Club Excursionista Madteam i Corredors de Fons de Viladecavalls) i als 50 anys (Centre Espeleològic Alpí Vallesà Centre Excursionista Parets). El va acompanyar a l’escenari el Director General de prevenció d’Incendis, Juli Gendrau.

La Selecció de Raquetes de Neu, protagonista de l’acte

La part més emotiva de l’acte arribà amb la Selecció de Raquetes de Neu, que rebé un reconeixement especial pel seu compromís amb la federació i per defensar els colors i sentiments deixant de participar en les competicions internacionals on ho havien de fer sota els colors d’Espanya.

La sala de l’Espai Endesa s’aixecà amb aplaudiments, donant suport i celebrant la decisió presa per la Selecció.

Mèrits esportius 2016

Amb el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras i la Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, a l’escenari, es van dur a terme l’entrega de premis als nostres esportistes.

  • Albert Guàrdia, Campió del Món d’escalada, 2n a la Copa del Món i 7è absolut màster mundial de Paraescalada.
  • En esquí de muntanya, 15 podis entre estatals i internacionals, per Kilian Jornet, Clàudia Galícia, Marta Garcia, Mireia Miró, Oriol Cardona i Laura Orgué.
  • Marc Toralles, Oriol Baró i Roger Cararach per fer la via Manitua a la cara nord de les Grandes Jorasses en un dia, obrir 7 vies noves a la zona de Zanskar a l’Himalaia Indi i fer per primer cop una repetició de la Via Prestige des Ecrins al pic Sans Nom.
  • Ferran Latorre, per la possibilitat de ser el primer alpinista català en aconseguir els 14 vuitmils.
  • En curses per muntanya, Laura Orgué, Marta Molist, Jan Margarit, Oriol Cardona i Ragna Debats.
  • En raquetes de neu, l’esport amb més èxits per Catalunya, Ragna Debats, Marc Traserra, Just Sociats, Sílvia Leal i Joan Freixa.

El Premi Vèrtex ens portarà d’excursió a la Serra del Mont-Roig

El jurat, format pel vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; el director i el cap de redacció de la revista Vèrtex; el director editorial de Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé; el periodista i escriptor, Eliseu T. Climent, i l’advocada i professora de la UdG, Judit Baseiria, va escollir per unanimitat que el XVI Premi Vèrtex fos per Anton Satorra i Joan Ramon Segura, per l’obra “Excursions per la Serra del Mont-Roig (i muntanyes del voltant)”.

Jordi Pons i Josep Manuel Anglada, Ensenya d’Or

Enguany, i a proposta de la vegueria de la regió IV, es va decidir que l’Ensenya d’Or la rebessin, per primera vegada, dues persones. Es tracta de Jordi Pons i Josep Manel Anglada, “per ser una referència en l’alpinisme català, per haver obert les expectatives quan ningú ho havia fet abans, per convertir-se en dos noms propis amb lletres grans per dos nom amb majúscules”.

 

L’acte va culminar amb el tancament de les autoritats. El President de la Federació, Jordi Merino, va fer un repàs de les diferents actuacions fetes aquest 2016 i va anunciar que es presentaria a la reelecció per seguir el projecte que van començar fa 7 anys. Per la seva banda, la Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, va posar en relleu el moment en què es troba actualment l’excursionisme català, i va remarcar que “cal respectar el passat i els records”, saber d’on venim. Va tancar l’acte el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, que va destacar el moment actual que viu el país, remarcant que aquest també està a punt per fer el cim. “S’ha de seguir empenyent”.

Durant l’acte també es van sortejar dues entrades pel Gran Premi de MotoGP, gentilesa del RACC.

Fotos / David Oliete