FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/11/2016

La FEEC amplia la xarxa de refugis amb un nou equipament a la Morera de Montsant

Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amplia la seva xarxa de refugis de muntanya amb un nou equipament al municipi de la Morera de Montsant (Priorat). Concretament es tracta de l’antic Ajuntament de la Morera, situat al carrer Major número 6 del municipi. Un edifici de 500 metres repartits en tres plantes.

Després que l’Ajuntament fes públic el plec de clàusules administratives particulars per a la concessió administrativa d’ús privatiu de l’edifici per a la instal·lació d’un refugi de muntanya, la Federació va presentar el seu projecte, que finalment va ser l’escollit pel tribunal de selecció.

La ubicació del nou equipament, a la serra de Montsant, on la FEEC no hi tenia cap refugi, així com la multitud de possibilitats que l’entorn ofereix als amants de l’excursionisme i dels esports de muntanya, va fer que des del primer moment s’apostés de manera ferma per optar a la licitació. Excursionisme clàssic, senderisme i escalada seran les activitats de muntanya estrella que podran fer els futurs usuaris del refugi. Sense oblidar el ric patrimoni cultural i enològic de la zona, al cor del Priorat.

0x0-Poble_1_

La concessió per a l’explotació de l’edifici com a refugi de muntanya s’ha atorgat per un període de 20 anys, prorrogable anualment durant 5 anys més. L’acte de la signatura de la concessió s’ha signat entre el president de la FEEC, Jordi Merino, i la Sra. Fina Palomar, regidora de l’Ajuntament de la Morera de Montsant.

L’adequació de l’equipament com a refugi de muntanya

Des del Comitè de Refugis de la FEEC s’ha apostat per reformar l’edifici per adequar-lo a les necessitats dels possibles usuaris. Conscients de les particularitats que té aquest equipament, bàsicament pel fet d’ubicar-se al bell mig d’un nucli de població habitat com és la Morera de Montsant, amb tot el que això suposa, des de la Federació apostem per habilitar l’edifici com a refugi seguint uns paràmetres diferents als d’un refugi aïllat situat al mig de la muntanya. Per això es va elaborar un projecte bàsic que vam adjuntar al dossier, on es divideix l’espai destinat a la pernocta en diferents habitacions d’una capacitat de 4 i 8 persones respectivament. Amb aquesta iniciativa apostem tant per la comoditat de l’usuari comú, que acostuma a agrair dormir en estances amb menys llits que la d’un refugi convencional, com per incentivar la pernocta de famílies i grups d’amics, que de ben segur valoraran molt positivament la distribució d’habitacions plantejada en el projecte bàsic.

Si els terminis es compleixen, es preveu que les obres d’adequació del refugi es facin durant el primer semestre de 2017 i tan bon punt finalitzin, es pugui obrir al públic el vint-i-unè refugi de muntanya de la Federació.

La concessió de l’explotació del futur refugi

Durant les properes setmanes la FEEC farà públic el plec de condicions per a la concessió de l’explotació del refugi i s’establiran els protocols per a l’adjudicació de la gestió i explotació de l’esmentat equipament. En aquest mateix document també es fixaran les condicions de contractació entre la FEEC i la persona escollida per a desenvolupar les funcions de guarda del refugi.

20160705_105255