FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/09/2018

Jonatan Cuesta i Ragna Debats guanyen la Pujada al Montsià

Curses per Muntanya

La Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort”, organitzada per l’AE Alcanar, ha acollit la darrera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a Alcanar, el 30 de setembre.

La cursa ha tingut un recorregut en línia, ràpid i tècnic alhora, que ha sortit des del Mas de Miralles, dins del terme municipal d’Amposta, i ha travessat tota la serra de Montsià fins a Alcanar, en un circuit de 24 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu.

Amb pràcticament 500 participants entre totes les curses que ha englobat la dotzena edició de la Pujada al Montsià, 150 corredors han competit en la prova puntuable per la copa catalana.

Jonatan Cuesta i Ragna Debats, sense rival a Alcanar

Dos corredors han destacat a Alcanar per sobre de la resta, imposant-se tant en la categoria masculina com en la femenina amb gran autoritat. En la masculina, Jonatan Cuesta (AAEA Escola Treball), que s’ha mostrat molt regular durant tota la temporada, ha volat per la serra del Montsià i ha parat el cronòmetre a Alcanar en un temps de 2 hores i 22 minuts. A falta dels resultats oficials, Cuesta seria el nou guanyador de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. A la victòria d’Alcanar caldria sumar la tercera plaça pel de La Sènia al Trail Serra Cavallera i la primera plaça a la Trobada d’Aristot.

El segon classificat masculí ha estat Marc Boixader (CE Madteam), amb un temps de 2 hores i 26 minuts. El tercer en creuar la meta ha sigut Eric Riba (UE Matadepera), amb 2 hores i 27 minuts.

En dones, Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), corredora holandesa resident a Catalunya, ha guanyat marcant un temps de 2 hores i 38 minuts. Debats és una habitual a la Pujada al Montsià, on participa sempre que el calendari internacional de competicions li permet. Enguany, la de la Cameta Coixa ha protagonitzat la millor temporada de la seva trajectòria com a corredora, proclamant-se campiona del món de curses d’ultraresistència a la Ben Nevis Ultra, a Escòcia, i campiona mundial de trail a la Penyagolosa Trails.

La segona classificada femenina ha estat Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà), amb un temps de 2 hores i 59 minuts. Amb aquesta segona plaça, Zúñiga s’ha assegurat la victòria en la copa catalana, després de guanyar a la Trobada d’Aristot i pujar també al segon calaix del podi al Trail Serra Cavallera. En tercer lloc ha entrat Paula Espinach (CE Xerta), amb 3 hores i 22 minuts.

Fotos / Ivan Torres