FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/08/2018

Jonatan Cuesta i Sílvia Zúñiga, guanyadors a la Trobada d’Aristot

Curses per Muntanya

La Trobada d’Aristot, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, ha acollit la tercera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el 12 d’agost, a Aristot, a la comarca de l’Alt Urgell. La prova també ha format part del Circuit Fer, el circuit de curses per muntanya de l’Alt Urgell i Cerdanya.

Els corredors han cobert una distància de 24 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell, sempre en terreny d’alta muntanya, superant els 2.000 d’alçada en molts dels trams del circuit. El punt culminant de la cursa ha estat la pujada al Turó Punçó (2.495 metres).

Jonatan Cuesta i Sílvia Zúñiga guanyen a Aristot

Més d’un centenar de corredors han pres la sortida des de la bonica i elevada població d’Aristot. La cursa ha sortit molt ràpida i des de l’inici Jonatan Cuesta (AAEA Escola Treball) s’ha col·locat líder. Malgrat patir una caiguda en els primers quilòmetres, Cuesta ha mantingut sempre la posició capdavantera sense donar opció als seus rivals. El corredor de La Sènia ha creuat la meta proclamant-se guanyador de l’onzena edició de la Trobada d’Aristot amb un temps de 2 hores i 21 minuts, batent el rècord de la prova que estava en 2 hores i 25 minuts.

El segon classificat ha estat Marc Boixader (CE Madteam), amb un temps ràpid també, 2 hores i 23 minuts. El tercer masculí ha estat Eric Riba (UE Matadepera), amb 2 hores i 29 minuts.

En la categoria femenina, Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà) i Roser Espanyol (UE Urgellenca) han protagonitzat un bonic duel que finalment ha acabat en taules. Zúñiga i Espanyol han creuat la línia de meta alhora, amb un temps de 2 hores i 56 minuts. El cronòmetre ha donat la victòria oficial a Zúñiga, que suma així uns valuosos punts per la classificació final de la copa catalana. La tercera posició ha estat per Imma Parrilla (Club Triatló Serradells), amb 3 hores i 4 minuts.

A falta de només una prova per finalitzar la copa catalana de curses per muntanya, la Pujada al Montsià, a Alcanar, el 30 de setembre, Jonatan Cuesta i Sílvia Zúñiga es perfilen com els favorits per guanyar el títol català.

Fotos / Ivan Torres