FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/03/2018

Marc Traserra, Pol Rodríguez i Aida Pérez guanyen el Trail Serra Cavallera

Curses per Muntanya

El Trail Serra Cavallera, organitzat per l’AE Vidabona, ha obert la 17a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el 25 de març. Enguany, la copa catalana consta de quatre proves i es tancarà amb la clàssica Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort (Madro)”, el 30 de setembre, a Alcanar (el Montsià).

La prova reina del Trail Serra Cavallera, puntuable per la copa catalana, que inicialment havia de cobrir una distància de 21 quilòmetres, arribant a una cota màxima de 2.012 metres al cim del Puig Estela, s’ha retallat a causa de la neu acumulada en les parts altes del recorregut. L’accés al Puig Estela per la canal del Marrà era perillós i s’ha escurçat el circuit deixant-lo en 19 quilòmetres finalment. Tot i així, les condicions ambientals i del terreny han estat dures i tot el grup de corredors s’ha hagut d’entregar a fons per acabar la cursa.

La bellesa del Trail Serra Cavallera i una perfecta organització asseguren el futur d’una cursa que va camí de convertir-se en una clàssica del calendari català. Temps al temps.

Marc Traserra i Pol Rodríguez creuen junts la meta. Aida Pérez guanya en categoria femenina

La cursa ha sortit molt ràpida i ben aviat s’han posat al capdavant Jonatan Cuesta (AAEET), Marc Traserra (CE Voltreganès ARS) i el francès Simon Fischer. Pol Rodríguez els seguia de ben a prop. En la primera rampa amb neu, els tres corredors capdavanters han hagut d’obrir traça, patint un important desgast. Marc Traserra ha trobat les bones sensacions i en els darrers quilòmetres s’ha anat distanciant del grup. En l’última baixada, Rodríguez ha recuperat terreny i ha atrapat a Traserra a prop de l’arribada. Els dos corredors han decidit creuar junts la línia de meta.

El sistema de cronometratge ha donat la victòria a Marc Traserra encara que els dos corredors han pujat junts al primer calaix del podi, amb un temps de 3 hores i 18 minuts. Per Traserra és la segona victòria consecutiva al Trail Serra Cavallera. La segona posició ha estat per Jonatan Cuesta, que malgrat no tenir el seu millor dia ha pogut pujar el podi amb un temps de 3 hores i 20 minuts.

En categoria femenina la victòria ha estat per Aida Pérez (CA Balearia Dianium), amb 3 hores i 50 minuts. Pérez ha gestionat molt bé la cursa i ha anat anat guanyant posicions fins col·locar-se primera i proclamar-se campiona. La segona posició ha estat per Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà), amb 3 hores i 52 minuts, i la tercera per Núria Hospital, amb 4 hores i 2 minuts.

Fotos / Ivan Torres