FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/12/2017

Joan Reyné i Clàudia Galícia guanyen el KM Vertical Cambra d’Ase

Esquí de muntanya

El KM Vertical Cambra d’Ase, organitzat pel Club Excursionista Cerdanya Skimo Team, s’ha disputat en l’entorn de l’estació d’esquí Espace Cambre d’Aze, el diumenge 24 de desembre. Entre totes les categories han pres la sortida un total de 54 corredors.

La cronoescalada de Cambra d’Ase ha estat la segona de les proves incloses dins del calendari de curses open d’esquí de muntanya 2017-2018 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Enguany el calendari engloba 13 curses, on s’inclouen les disciplines sprint, vertical i individual.

La llargada del recorregut ha estat de 4,1 quilòmetres lineals, amb un desnivell positiu de 1.000 metres. La sortida s’ha donat des del poble de Sant Pere dels Forcats, a una altura de 1.650 metres, a peu de pistes, i s’ha arribadat fins a l’avantcim de Cambra d’Ase, a 2.650 metres, ja fora del domini esquiable de l’estació.

Joan Reyné (Ski Club Camprodon) ha estat el millor de la categoria masculina absoluta i s’ha emportat la victòria de la cronoescalada amb un temps de 44 minuts i 37 segons. El segon classificat ha estat  Will Juillaguet i tercer Titouan Huige.

Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team), que venia de guanyar la seva primera medalla en una copa del món aquesta temporada, ha sigut la més ràpida entre les dones, i s’ha fet amb la victòria. La segona classificada ha estat Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) i la tercera Gemma Arró.

La CronoNúria se suspèn per falta de neu

La 5a edició de la CronoNúria (Memorial Ramon Casadevall), organitzada per l’UE de Vic, que havia de clausurar 12a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 el dia 30 de desembre, s’ha suspès per falta de neu.

L’organització de la prova anunciarà els propers dies una nova data per la celebració de la cursa.

Foto / Roger Molist