FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/12/2017

Clàudia Galícia, plata en la vertical de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya a Xina

Esquí de muntanya

La copa del món d’esquí de muntanya de la International Ski Mountaineering Federation ha donat el tret de sortida a Xina. La primera de les proves s’ha disputat a Wanlong, a la província de Hebei, el 15 de desembre. Concretament, ha estat la disciplina vertical l’encarregada d’obrir una nova temporada competitiva sobre la neu.

Enguanya, la copa del món aglutina cinc proves, entre les que s’inclou la clàssica Font Blanca, que es disputa a Andorra els dies 27 i 28 de gener.

Clàudia Galícia es penja la plata a Xina

La catalana Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team) s’ha penjat la medalla de plata en la primera cursa vertical de la temporada. En els primers compassos de la cursa Galícia ha seguit el ritme que marcava la francesa Axelle Mollaret però poc a poc aquesta s’ha anat distanciant, guanyant la cursa amb 26 segons d’avantatge sobre Galícia.

Axelle Mollaret ha marcat un temps de 21 minuts i 2 segons a meta. Clàudia Galícia l’ha creuat en 21 minuts i 28 segons i la italiana Alba de Silvestro, tercera classificada, ha acabat el 21 minuts i 32 segons.

En categoria masculina la victòria ha estat per l’alemany Anton Palzer, amb 16 minuts i 58 segons. El segon classificat ha estat Werner Marti, amb 17 minuts i 10 segons, i el tercer Michele Boscacci, amb 17 minuts i 21 segons.

Quatre catalans més han participat en la prova. En categoria femenina Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) ha tancat el Top 5 i la més jove, Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team), ha acabat en 15a posició. En homes, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha quedat a una sola plaça del podi i ha estat quart. Marc Pinsach (CE Cassanenca) ha acabat en novena plaça.

Foto / ISMF