FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/02/2018

Joan Freixa i Laia Aguilar guanyen l’Allgäu Vertical, a Alemanya

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat per segon any consecutiu a l’Allgäu Vertical, a Ofterschwang (Alemanya), el 10 de febrer.

L’Allgäu Vertical és una cursa que divideix els participants en dues categories: els que participen amb esquís de muntanya i els que ho fan a peu, ja sigui amb grampons, sabatilles o raquetes de neu. En ambdós casos, els participants han de recórrer 3,7 quilòmetres amb un desnivell positiu de 590 metres.

Els tres catalans al podi

La selecció catalana ha competit amb un equip format per Laia Aguilar (CE Calldetenes), Marc Traserra (CE Voltreganès) i Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà).

Els tres integrants de la selecció catalana han pujat al podi alemany. Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat el millor en la disciplina de raquetes de neu i s’ha emportat la victòria a l’Allgäu Vertical. Freixa ha sigut segon absolut de la cursa, aconseguint també la segona plaça en la categoria de corredors.

Marc Trasserra (Club Excursionista Voltregranès ARS) ha entrat just per darrera de Freixa, acabant segon en raquetes. En categoria femenina, Laia Aguilar (Club Excursionista Calldetenes) ha estat la millor entre les dones que han corregut amb raquetes.

La propera cita de la selecció serà amb  el Campionat d’Europa de raquetes de neu de la International Snowshoe Federation (ISSF), que es disputarà a Guils Fontanera el 3 de març.