FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Selecció de Curses - FEEC
Foto: Selecció de Curses - FEEC

Notícies - 28/10/2023

Jan Torrella al TOP 5 de la vertical de Limone

Vallès Oriental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha tancat la temporada aquest cap de setmana competint a la ja clàssica Limone Extreme Skyrace. La prova italiana ha estat la gran final de la Skyrunner World Series de la Internacional Skyrunning Federation en distància Sky però també prova open del circuit internacional de VK. Dues disciplines diferents, dues curses molt completes amb un mateix denominador, unes vistes espectaculars del Lago di Garda i molt desnivell.

El seleccionador català, Pere Rullan, s’ha emportat fins a terres italianes un equip que barreja experiència i joventut amb la participació de dos júniors com són: Iu Net (Trail Xics Montseny) i Jan Torrella (UEC Bagà), l’actual campiona de la Copa de Verticals; Mireia Hernàndez (CE Terrassa) i la sub23 i campiona estatal; Laia Montoya (Club Esp. 2 X 2 Santpedor), Júlia Garriga (Calella Marxa) i Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa).

A primera hora de dissabte s’ha disputat el KV, Vertical de la Mughéra. Un l’ascens 3km amb 1100m de desnivell positiu. En la que Jan Torrella (UEC Bagà) ha aconseguit fer-se amb la cinquena posició amb un temps de 0:39:44, a menys de dos minuts del primer classificat. Iu Net (Trail Xics Montseny)  ha estat molt a prop del TOP 10 en aquesta vertical, aconsegueix una meritoria 13ena posició. En fémines, la veterana i vigent Campiona de Catalunya de curses verticals, Mireia Hernàndez (CE Terrassa) ha estat la sisena dona a meta. Laia Montoya (Club Esp. 2 X 2 Santpedor) tanca el TOP 10 amb una desena posició.

Els temps a batre segueixen sent 36’02” de Rémi Bonnet (2018) i Andrea Mayr 42’43” (2021).

Dels sis convocats per Rullan, només  Júlia Garriga (Calella Marxa) i Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa) han competit a la cursa Sky, després de guanyar el “billet” per competir en aquesta gran final de les Skyraces gràcies als resultats obtinguts durant la temporada.

Els dos esportistes de la selecció catalana s’han enfrontat amb els millors corredors i corredores per muntanya del món en un exigent recorregut circular de 22km de distància i un desnivell positiu acumulat de 2.055m amb començament i final a la localitat de Lungolago Marconi, ubicat a Limone sul Garda, una vertadera cursa d’Skurunning, amb la seva característica pujada al Monte Carone i els seus 285 esglaons de peatge. Júlia Garriga  (Calella Marxa) ha aconseguit una meritoria 13ena posició i Ivan Calvo (CEM la Cameta Coixa) és 31è a la meta de Limone.

Pere Rullan, i el tècnic, Fernando Rosa, han participat també en l’assemblea anual de l’ISF (Federació Internacional d’Skyrunning) que s’ha celebrat a la localitat italiana de Limone Sul Garda.