FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/07/2017

Jan Margarit i Laura Orgué guanyen la Vertical Cabanera

Curses per Muntanya

El Club d’Esquí Pobla de Segur ha organitzt la vuitena edició de la Vertical Cabanera, a Capdella (Pallars Jussà), el dia 15 de juliol. La prova ha format part del nou circuit internacional creat per la International Skyrunning Federation (ISF), el Vertical Kilometer World Circuit, que decidirà els millors corredors verticals del món.

La cursa ha sortit des del poble de Capdella i ràpidament s’ha enfilat cap al Montsent de Pallars (2.883 metres), punt culminant de la vertical. En total, 1.463 metres de desnivell positiu en només 5,2 quilòmetres.

La selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat amb un equip format per: Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Josep Roset (CE Navàs) i Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS).

Jan Margarit i Laura Orgué guanyadors

Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha proclamat campió de la Vertical Cabanera, pulveritzant el rècord que ostentava Marc Solà des del 2012, quan va parar el cronòmetre en 1h 2′ 12″. Margarit ha marcat un temps de 58 minuts i escaig. “Ha estat una cursa molt disputada. En els primers metres ja ens hem escapat el Pere Rullan i jo. Després s’ha unit al grup l’Oriol Cardona. Abans d’arribar al primer avituallament l’Oriol i jo hem anat agafant distància. A partir d’allà hem anat intercanviant les posicions amb atacs successius. A uns 400 metres de l’arribada, a la canal, he fet l’atac definitiu i he pogut arribar primer. Tots tres hem superat el rècord de la prova” ha explicat Margarit al finalitzar.

El segon classificat ha estat Oriol Cardona i el tercer, a poca distància, Pere Rullan. Un podi cent per cent català en la primera edició de la Vertical Cabanera com a prova vàlida en una copa del món.

Laura Orgué (UE Urgellenca), vigent campiona del món de curses verticals, ha estat la guanyadora en la categoria femenina. María Zorroza ha estat segona i Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà), tercera.

https://www.instagram.com/p/BWkYmQyAIjc/?taken-by=pererullan

Foto / Vertical Cabanera