FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/05/2017

Laura Orgué, nova campiona del món de Quilòmetre Vertical per la desqualificació de Dewalle

Curses per Muntanya

Laura Orgué s’ha convertit en la nova campiona del món de Quilòmetre Vertical, a causa de la desqualificació de la vigent guanyadora, la francesa Christel Dewalle, que va ser denunciada per la Federació Internacional d’Skyrunning (ISF) després d’un control antidòping.

Christel Dewalle va guanyar el campionat mundial en el marc de la darrera Buff Epic Trail, que es va disputar a la Vall de Boí, el 22 de juliol l’any passat. Després de la victòria de la francesa, es va realitzar un control en què es va certificar l’aparició d’heptaminol, una substància prohibida, tal com ha confirmat l’ISF en un comunicat.

Segons la normativa antidopatge de l’ISF, aquesta substància comporta la pèrdua dels resultats obtinguts, entre els quals la primera posició al mundial, i la suspensió de les competicions durant els pròxims quatre mesos. D’aquesta manera, Dewalle queda fora de la Transvulcania i la Zegama, i Laura Orgué, que havia acabat segona al campionat, es converteix en la nova campiona del món. Orgué ha comentat als seu perfil d’Instagram: “No em sento ni millor ni pitjor atleta, simplement més trista. Trista per l’esport i per la Christel”.

Pla de lluita contra el dopatge

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya du a terme, des de fa uns anys, un Pla de Lluita Contra el Dopatge amb el suport de la Comissió Antidopatge de Catalunya i de la Secretaria General de l’Esport.

El Pla es basa en la divulgació d’informació sobre les substàncies dopants i en el control de substàncies en determinades proves dels calendaris oficials de la FEEC. Els controls segueixen els protocols internacionals marcats per l’Agència Mundial Antidopatge (WADA).

https://www.instagram.com/p/BT9oXeNgtlK/?taken-by=lauraorgue

Foto / Albert Jorquera