FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/08/2016

Jan Margarit i Laia Aguilar, campions del món júnior a la Gran Sasso Skyrace

Curses per Muntanya

El primer Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya, organitzat per la International Skyrunning Federation (ISF), s’ha celebrat a la província de L’Aquila (Itàlia) entre els dies 29 i 31 de juliol. Després de l’èxit de la prova pilot celebrada el 2015, l’ISF Youth Test Event, els millors corredors juvenils del món s’han concentrat de nou al Gran Sasso per aconseguir el títol mundial.

Catalunya ha comptat amb la representació de set corredors: Isaac Bartí (CE Olot) i Jana Aguilar (CE Calldetenes), en categoria cadet; Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès ARS), Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) i Laia Aguilar (CE Calldetenes), en categoria junior; i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon). Tots aquests esportistes formen part del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), excepte Oriol Cardona, que ja format part de la Selecció de Curses per Muntanya de la FEEC.

Jan Margarit i Laia Aguilar, campions del món júnior de curses per muntanya 

Després del gran èxit dels set joves corredors catalans a la cursa vertical del dia 29, el diumenge 31 ha arribat el torn de la mitja marató per muntanya. Una exigent prova de 22,5 quilòmetres i 2.215 metres de desnivell positiu, quasi tota per sobre dels 2.000 metres d’altitud, amb el punt més alt, a mitja cursa, al Pic Cefalone (2.533 metres).

Jan Margarit i Laia Aguilar han sigut els millors de la categoria júnior i s’han proclamat campions del món a la Gran Sasso Skyrace. Amb aquest resultat els dos catalans han aconseguit el doblet al campionat sumant victòria tant a la cursa vertical com a la cursa per muntanya.

Marc Traserra ha aconseguit la tercera plaça i la berguedana Maria Beringues ha sigut segona a la mitja marató i s’ha proclamat subcampiona del món.

Jana Aguilar, campiona del món cadet. Oriol Cardona sisè en sub23

En categoria femenina cadet, la petita de les germanes Aguilar, Jana Aguilar, s’ha proclamat campiona del món. La corredora del CE Calldetenes també s’ha fet amb el doble títol internacional a Itàlia. En categoria masculina cadet Isaac Bartí ha pujat al tercer calaix del podi.

Oriol Cardona, després d’aconseguir el subcampionat mundial de curses verticals el divendres, ha sigut sisè en categoria sub23 a la cursa per muntanya.

Fotografia / Fernando Rosa