FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Isa Pozo, del GFTAC, i Jaume Oliva guanyen la Lliga de Ral·lis d’Escalada de la FEDME 2014 | FEEC

Notícies - 14/10/2014

Isa Pozo, del GFTAC, i Jaume Oliva guanyen la Lliga de Ral·lis d’Escalada de la FEDME 2014

Escalada esportiva

La darrera prova de la Lliga de Ral·lis d’Escalada s’ha celebrat a la paret sud-est de la Vall de Leiva, a prop del municipi d’Alhama, a la serra d’Espunya de Múrcia el passat dissabte 11 d’octubre. Les esportistes Isa Pozo i Diana Calabuig, del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya, fent parella amb l’esportista Jesús Ibraz, del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya, i Jaume Oliva, han fet unes brillants actuacions.

En categoria mixta, la cordada formada per Diana Calabuig (Centre Excursionista de Flix) i Jesús Ibraz ha aconseguit la primera posició amb vuit vies i 170 punts, que els ha suposat la segona posició de la classificació general, 7 punts per darrere dels primers classificats, els alacantnins Roy de Valera i Adrián Ripoll. La segona posició mixta ha estat per Isa Pozo (Club d’Activitats de Muntanya de Parets del Vallès) i Jaume Oliva, que s’han pogut proclamar Campions de la Lliga de Ral·lis d’Escalada 2014 en aquesta categoria, i segon lloc de la classificació general, per darere de la prella d’alacantins.

12 hores ininterrompudes d’escalada

El tercer Ral·li d’Escalada Leiva de la lliga de la FEDME, ha estat una prova de 12 hores ininterrompudes d’escalada esportiva des de les vuit del matí. Primer s’ha fet un sorteig per escollir les vies, i un cop iniciat el ral·li, ràpidament les cordades han començat a marcar les diferents estratègies fins al final. El temps ha acompanyat els escaladors, que han pogut competir sota un cel ennuvolat sense patir per la calor i que han comptat amb avituallaments preparats per l’organització per a totes les cordades. A les 20 hores s’ha donat per finalitzat el temps reglamentari per puntuar sumant vies, i just llavors, s’ha posat a ploure.