FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/04/2014

Isa Pozo, del GFTAC, i Jaume Oliva aconsegueixen la segona posició al Ral·li d’Escalada de Riglos

Escalada esportiva Escalada

La població de Riglos (Osca) va acollir aquest cap de setmana la primera de les quatre proves puntuables de la Lliga de Ral·lis d’Escalada. Isa Pozo, del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC), i Jaume Oliva van aconseguir la segona posició en categoria mixta amb sis vies escalades i una setena que no va puntuar a causa de la pluja. En aquesta setena edició del ral·li de Riglos, un total de 24 equips van participar en una jornada on la pluja va interrompre mitja prova.

L’equip català, amb un total de 895 metres acumultats i 64 punts, va assegurar-se la segona plaça, que va superar la cordada basca formada per Andoni Ormazábal i Arrue Zuriña, amb menys metres acumulats (890) però amb 15 punts més (79). Sonia Tierraseca i Ximo Pineda van tancar el podi amb la tercera posició, 730 metres i 43 punts. Pel que fa a la classificació absoluta, Isa Pozo i Jaume Oliva van acabar ocupant la quarta posició quedant fora a només 10 punts del tercer classificat.

Escalada durant 12 hores

Els ral·lis d’escalada són proves on l’organització escull un determinat nombre de vies i les puntua segons la dificultat. Els escaladors trien les seves vies i les escalen durant 12 hores. Al final guanya l’equip que més punts hagi acumulat.

En la categoria masculina van imposar-se Roy de Valera i Adrián Ripoll amb 1.200 metres d’escalades acumulades i 94 punts, seguits d’en Mikel Zabalza i Daniel García amb 880 metres i 74 punts. En tercera posició van quedar Álvaro Pérez i Pablo Cinto amb 740 metres i 61 punts. Pel que fa a la categoria femenina la primera plaça va romandre en mans d’Idoia Rubial i Maite Zumarraga amb 840 metres, seguides de lluny per María Lombillo i Ana Ruíz amb 490 metres i 32 punts i Gloria Galera i Judith Lazkano amb 200 metres i 12 punts.