FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/05/2015

Helena Alemán i Marina Valencia, plata i bronze al Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva

El Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat 2015 s’ha celebrat a Saragossa aquest dissabte 23 de maig, al rocòdrom Dock39 Puerto Venecia. La victòria, en aquesta ocasió, se l’han endut la basca Irati Anda i Javi Cano.

La prova, organitzada per Top30 i la FEDME amb la col·laboració de Dock39 i l’ajuda d’Adidas Outdoor, ha comptat amb una participació de 28 nois i 17 noies, dels quals 18 nois i 16 noies han passat la ronda classificatòria. Les semifinals deixaven a Ramon Julian, de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, com a favorit, però a la final els papers es van intercanviar, i va destacar l’escalador extremeny Javi Cano, que es va acabar proclamant campió. José Luís Palacio es va penjar la plata i Dani Moreno va ser 3r, amb el bronze.

En noies les escaladores catalanes van donar el toc de sorpresa passades les rondes classificatòries i les semifinals, i les escaladores que havien dominat durant la prova, Zuriñe Arrue i Eileen Jubes, van deixar pas a una imponent Irati Anda que va proclamar-se campiona, i les catalanes Helena Alemán, de la Selecció Catalana, i Marina Valencia, del Centre de Tecnificació, que es van penjar la plata i el bronze respectivament.

Marta Palou, del CTEEC i Paula Alsina, de la Selecció Catalana, van ser 6a i 7a respectivament. En nois, Àlex Hernández, de la Selecció Catalana, va quedar també 6è, Ramon Julián 9è, Pau Jover 20è.

Fotografies: Quim Hernández

Fotografia Ramon Julián: David Munilla