FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/09/2016

Helena Alemán i Lluís Rovira, Campions de Catalunya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

El Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el rocòdrom La Bauma, a Vilafranca de Penedès, el dia 17. Aquesta prova també ha estat puntuable, i ha clausurat, la 26a Copa Catalana d’Escalada de Dificultat.

La competició, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès, ha començat a primera hora del matí amb l’eliminatòria i finals de les categories sub12 i sub15. Durant la tarda s’ha disputat l’eliminatòria i finals de les categories sub18, veterans i absoluta. Fèlix Obradó ha estat l’equipador de totes les vies de la competició. Han predominat les línies desplomades, físiques i tècniques alhora, a totes les categories.

Helena Alemán i Lluís Rovira, campions de Catalunya d’Escalada de Dificultat

La coincidència en dates amb el Campionat del Món d’Escalada que se celebra a París ha provocat l’absència d’escaladors destacats com Àlex Hernández, Pol Roca o Ramón Julián ‘Ramonet’. Aquesta circumstància no ha restat emoció a la prova i els competidors presents han ofert un gran espectacle.

En categoria masculina, les vies de la fase eliminatòria han estat molt exigents i només dos escaladors -Simón Padín (CM Sant Cugat) i Lluís Rovira (CE Penedès)- han arribat al top d’una de les tres. Tot semblava apuntar a que Padín i Rovira es disputarien el campionat. A la via final l’escalador local Lluís Rovira ha estat el millor i s’ha proclamat campió de Catalunya d’Escalada de Dificultat. Simón Padín s’ha emportat el subcampionat i Marcos Rodríguez (CM Sant Llorenç) ha estat tercer.

feec_Campionat_Catalunya_Escalada_La_Bauma_2016_Ivan_Torres_2
Guanyadors de les categories sub18, veterans i absoluta 

En categoria femenina, s’han jugat el campionat el trio d’escaladores que van pujar al podi de l’últim campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat: Helena Alemán (GM Sant Llorenç), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas) i Francis Guillen (CE Sant Quirze), i la campiona i subcampiona de la Copa Catalana d’Escalada en Bloc: Natàlia Lanau (UEC Tortosa) i Rut Casas (GE Manlleu). Les cinc escaladores han arribat a la cadena de la primera de les vies de la fase eliminatòria, mentre que només Guillen ha fet top a la segona via, i només Alemán a la tercera.

La via de la final femenina, amb una espectacular secció de presses romes als últims moviments, ha exigit el màxim de totes les competidores. Després dels intents d’encadenament de Lanau, Guillen i Palou, Rut Casas ha fregat la pressa final però no ha aconseguit passar la corda per la reunió. Helena Alemán ha estat l’última en sortir i amb una sòlida escalada ha aconseguit arribar al top, proclamant-se campiona de Catalunya d’Escalada de Dificultat. Rut Casas ha aconseguit el subcampionat i Marta Palou ha pujat al tercer calaix del podi.

Han entregat els premis del campionat, el cap de l’Àrea Tècnica de la FEEC, Marcial Alemán; Raimon Ribes representant al CE Penedès; i Albert Català representant a La Bauma.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=202 /]