FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/02/2019

Hegemonia catalana en els segons estatals d’esquí de muntanya sense selecció

Esquí de muntanya

Els esquiadors de muntanya catalans han seguit demostrant que a hores d’ara no tenen rivals  d’àmbit estatal. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) han guanyat les tres especialitats (esprint, individual i vertical) dels campionats que s’han disputat aquest cap de setmana a Boí.

Per segona temporada consecutiva els campionats estatals no han comptat amb la presència de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya com a combinat autonòmic després de la negativa d’aquesta per participar en campionats estatals, com a conseqüència de l’empresonament de dirigents catalans després dels fets del 20 de setembre i del referèndum de l’1 d’octubre. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya manté la seva postura engegada l’any 2017 de no participar a proves estatals i de no voler que els colors de Catalunya es vegin en els diferents pòdiums.

Els esportistes catalans han participat en aquests campionats inscrits amb els seus clubs i han seguit demostrant el seu domini total de la competició. Dels divuit pòdiums absoluts un total d’onze han sigut medalles catalanes.

Clàudia Galícia en un dels moments de la cursa. Foto: David Ariño – Dynafit

Galícia i Cardona es vesteixen d’or

En categoria femenina, Clàudia Galícia, ha demostrat que viu un moment molt dolç de forma i ha complert tots els pronòstics tancant el cap de setmana amb un triplet i com a gran dominadora de l’esquí de muntanya estatal. L’osonenca ha dominat totes les categories on ha pujat al més alt del pòdium amb autoritat. Galícia, que actualment és líder de la Copa del Món ISMF, ha sumat tres ors (esprint, individual i vertical), trencant el malefici que l’acompanya a les curses internacionals aquesta temporada, on sembla abonada a la plata.

Júlia Casanovas es va penjar dues medalles Foto: Ig Júlia Casanovas

Les tres medalles d’or de Clàudia Galícia no han estat els únics metalls catalans, ja que Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) ha aconseguit també dues medalles més. Casanovas ha ensenyat una de les seves millors cares després d’un començament irregular de la temporada. El bronze en individual i la plata en esprint han confirmat a la jove esquiadora de Pi de Cerdanya com una de les clares aspirants a l’or en pròximes edicions.

Cal destacar les importants absències de l’osonenca Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), que va preferir reservar forces per la Copa del Món del pròxim cap de setmana, i de la berguedana Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà), amb molèsties físiques, que podrien haver fet augmentar els metalls de les catalanes.

En categoria masculina, el cap de setmana a Boí va tenir un nom propi, el d’Oriol Cardona. El de Banyoles segueix sense cadena i va arrasar en totes le categories. Cardona continua creixent a ritme de pas doble i ara per ara és el gran dominador de l’esquí de muntanya català i estatal.

Oriol Cardona segueix intractable. Foto: Jesús Dyañez Ig Oriol Cardona

Oriol Cardona es va penjar al coll tres ors en esprint, individual i vertical i va mantenir una bonica lluita per les medalles amb el seu company i amic Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca).

Pinsach, de fet, va acompanyar a Cardona en les proves d’esprint i individual, on el duet gironí va ocupar els dos primer calaixos del pòdium amb idèntic resultat.

Oriol Cardona i Marc Pinsach es troben en plena temporada a la Copa del Món que els portarà el 20 i 22 de febrer fins a la Xina on disputarà la sisena prova de la competició. Cardona i Pinsach es podrien tornar a posar els colors de la Selecció Catalana a del 13 al 16 de març a la Pierra Menta, on l’any passat van aconseguir una destacada quarta posició a la general.

Les medalles masculines absolutes dels catalans les va tancar el solleric Pere Rullan (La Molina Skimo Club), que va superar a un dels favorits, al madrileny Antonio Alcalde, i va tancar un pòdium 100% català a la prova vertical. El bronze de Rullan va ser la rúbrica d’un cap de setmana amb clar color de casa nostra però on la senyera no va pujar a cap pòdium.

Pel que fa a les categories inferiors, cal destacar també el bon paper dels diferents components del CTEMC que van sumar victòries i podis en totes les categories.