FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 25/09/2019

Héctor Bazán sub campió d’Europa juvenil de bulder

Escalada esportiva Escalada

El català Héctor Bazán (Grup Excursionista de Manlleu), s’ha proclamat aquest cap de setmana sub campió d’Europa juvenil de bulder a la ciutat italiana de Brixen. El jove escalador de Folgueroles membre del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya i de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, ja es va proclamar com a nou campió de Catalunya absolut d’escalada de velocitat amb un temps de 00:05:30 a la prova que es va celebrarel 15 de setembre al rocòdrom Climbat La Foixarda de Barcelona en una competició organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat.

Bazán de només 17 anys és una de les joves promeses de l’escalada catalana, l’osonenc tot i no poder lluitar pel primer lloc amb el francès de 16 anys Paul Jenft  , que es va proclamar campió d’Europa de l’especialitat, va aconseguir superar a l’extremeny Alberto Ginés que en principi era un dels favorits i que es va conformar amb la medalla de bronze.

Aida Torres és la protagonista de la imatge d’escalada de la FEEC. Foto: Ivan Torres

En categoria femenina cal destacar el bon paper de la també osonenca Aida Torres (CE Torelló) que va tancar la seva participació amb un vuitè lloc quedant-se a les portes de la final.

En categoria B el jove escalador de 15 anys i també membre del CTEEC, Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera), va sumar un sisè lloc després d’aconseguir entrar en una molt diputada final.