FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 09/09/2019

Guillem Campeny i Sara Sanante s’emporten la Burriac Atac

Maresme Curses per Muntanya

La cursa nocturna de muntanya Burriac Atac, ha demostrat una vegada més que s’ha convertit amb els quinze anys d’història en la seu de la festa de curses per muntanya nocturnes. Aquesta prova, inclosa dins el calendari de curses per muntanya de la FEEC, és una de les cites indispensables del calendari per molt corredors per muntanya catalans. Quinze edicions avalen al Centre Excursionista Vilassar de Mar, els Piris, que amb un saber fer exemplar fa gaudir d’una gran jornada a tots els participants.

Guillem Campeny (AE Matxacuca) ha estat el guanyador de l’edició d’enguany. Des de l’inici de la cursa, al mític carrer de Sant Joan de Vilassar de Mar, ja ha agafat la primera posició i no l’ha abandonat fins arribar a la línia de meta a la platja de Cabrera de Mar. Campeny, ha finalitzat els 19 quilòmetres amb un temps de 01:35:26. El segon lloc del podi l’ha guanyat Miquel Corbera qui ha seguit, amb una distància considerable, en tot moment a Guillem Campeny  arribant a meta 5 minuts més tard que el primer. Pel que fa a la tercera posició no s’ha decidit fins a l’última recta de la cursa. El tercer classificat, Carlos Cera, ha aconseguit el tercer lloc del pòdium. Finalment, ha trepitjat la línia de meta amb un temps de 01:43:07, en un sprint amb el quart classificat, Pedro López, al que ha guanyat en els últims metres.

Pel que fa al podi femení, al segon pas de control ja estava gairebé decidit. Sara Sanante ha estat la primera noia en entrar a meta amb un temps de 02:02:18. Vuit minuts més tard arribava la segona fèmina la local Carla Benedicto a la platja de Cabrera de Mar. Adriana Daza (Club Pedala.cat Balaguer) tancava el podi femení en 02:10:11.

Més de 600 corredors i corredores han participat en aquesta edició que ha estat marcada pel gran ambient acompanyat d’una autèntica festa de les curses per muntanya. Un dels aspectes que fan que la Burriac Atac sigui una cursa tan especial i única és per la gran animació de la gent abans, durant i posteriorment a la cursa. Un altre punt fort de la cursa nocturna és que comença i acaba al nivell del mar però gran part del recorregut és per muntanya. El castell de Burriac, situat a 401m, és el punt més alt i des d’allà es pot controlar visualment tota la costa i la plana del Maresme.

Autèntic luxe a La Marrec Atac!

Més de 500 nens i nenes han gaudit de les diferents curses que completaven la Marrec Atac. Aquesta prova esportiva té com a objectiu apropar l’esport als més petits des d’una vessant lúdica i no competitiva, acompanyats d’un ambient festiu i familiar. És una cursa adreçada als infants de 0 a 14 anys però també està oberta a les seves famílies.