FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/09/2017

Grenoble acollirà les estades de barrancs per a joves

Descens de barrancs i engorjats Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza unes estades de descens de barrancs per a joves federats, de l’11 (a la tarda) al 15 d’octubre destinades a nois i noies federats d’entre 18 i 25 anys. La zona escollida és Grenoble, als Alps francesos entre els Parcs Naturals Regionals de Vercors i la Chartreuse, lloc idoni per gaudir de la pràctica de barranquisme pels seus barrancs amb diferents nivells (des de V3a3III a V6a3IV) i les seves impressionants cingleres, parets, cascades, sifons, coves, estrets, gorgs profunds i escarpes abruptes.

A la zona del Vercors trobarem barrancs com el Ruzand, Ruisant, Malin, Carmes, Leoncel, Versoud superior i inferior, Estret de Colombiere, Molulin Marquis, Ecouges 1 i 2. Aquest últim, dividit en dues parts, una superior més tècnica i vertical i una inferior amb diversos ràpels excel·lents, nombrosos salts i tobogans. A la zona de la Chartreuse trobem barrancs com Furon superior i inferior, Infernet, Pissarde, Alloix o Craponoz. Cal destacar l’Infernet, que combina diversos ràpels de diferents mides, trams nedant, tobogans i un canó espectacular a l’inici del barranc, o el Furon, amb perfectes combinacions entre ràpels, salts, badines on nedar i parets altes i estretes.

L’objectiu principal de les estades és adquirir els coneixements suficients per progressar amb seguretat i autonomia per barrancs de diferents nivells de dificultat, dotant als participants de recursos tècnics i de seguretat per superar qualsevol situació que es pugui donar en uns barrancs d’aquests tipus. Per assolir-los es plantegen les activitats de forma progressiva, amb explicacions prèvies al refugi i sobre el terreny i escollint els barrancs de menys a més dificultat.

Hi ha un màxim de 8 places i no es realitzaran si no s’arriba als 7 inscrits. Aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació.

Els joves interessats a participar-hi han d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla 41, pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds és el 20 de setembre de 2017. Per a més informació, contacteu per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934 120 777, extensió 2.