FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 10/06/2021

Gisela Carrión i Pere Rullan volen el triplet vertical a l’Olla

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’Olla vertical decidirà aquest dissabte 12 de juny els nous campions de Catalunya de curses verticals. Els grans dominadors de les dues últimes edicions han estat la garrafenca Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà) i el solleric establert a la Cerdanya, Pere Rullan (La Molina Club d’Esports)

Carrion i Rullan són els actuals campions de Catalunya de l’especialitat després de guanyar l’última edició, l’any 2019, a la Vertical Sobrepuny. 

Els dos esportistes van revalidar títol que ja havien aconseguit en l’edició anterior a la KV d’Ogassa, l’any 2018

La de Sant Pere de Ribes (Garraf) arriba aquest any a la competició pràcticament inèdita i amb poc rodatge a les cames a causa de diferents molèsties físiques que l’han tingut apartada de l’alta competició. Carrión però manté el cartell de favorita en una Olla Vertical que tornarà a portar als corredors i corredores fins al cim del Puigmal en un recorregut amb  3,78qm i 986m+.

Carrion haurà de competir amb rivals directes pel títol com Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa), una de les grans favorites al tíol, Anna Guirado (Trail Xics Montseny), Eli Gordon (CEM la Cameta Coixa), Georgina Gabarró (UECAnoia), Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Jana Aguilar (CE Calldetenes).

Cartell de luxe per una aquesta cursa Vertical que decidirà els campions de Catalunya en categoria absoluta després que la Cara Amon ja decidís els campions en categories de formació.

En categoria masculina Pere Rullan tindrà penjat el cartell de principal favorit i buscarà com Carrión el seu tercer campionat de Catalunya de forma consecutiva.

Rullan és l’actual líder de la Copa Catalana i intentarà matenir el seu domini. Els principals rivals de Rullan tornaran a ser els mateixos que l’han acompanyat a l’últim pòdium del Campionat de Catalunya, Isaac Barti (CE Olot) i Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu), a més a més de Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus), Nil Cardona (UE Urgellenca), Marc Ollé (UECAnoia) o David Vidal (CEM la Cameta Coixa) que surten com a principals aspirants al títol.