FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 15/05/2021

El planter ja té campions de Catalunya de curses verticals

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 12a Cara Amon ha arribat aquest 2021 amb un doble objectiu, el de ser la segona prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya Verticals i el de convertir-se en campionat de Catalunya de Curses Verticals en les categories; junior, juvenil, cadet i infantil. 

Les proves de la Cara Amon com és habitual sortiran des de Barruera (Alta Ribagorça) i constaran de 3 quilòmetres i 900m+ les curses juniors i juvenils i una distància de 2 km i 550m+ per a cadets i infantils.

La celebració del Campionat de Catalunya absolut el pròxim 12 de juny a l’Olla de Núria ha obligat a dividir el campionat com a conseqüència de les limitacions medi ambientals existents a la Vall de Núria i que des de la FEEC s’han volgut respectar escrupulosament.

Un planter de futur

El planter de les curses per muntanya verticals ha tornat a demostrar el seu nivell en uns campionats molt diputats en les diferents categories. Els planters del AE Mountain Runners del Berguedà i del CE Moianès Independent  han estat els que han sumat més pòdiums en les diferents categories.

En categoria junior Pol Codina (CE Cerdanya Pirineus) i Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) s’han emportat el títol de campions. Al pòdium els han acompanyat Roger Bella (CA Espluguí) i Sergi Cabeza (CE Madteam) en categoria masculina i Núria Tarragó (FAES Sallent) i Sheila Sànchez (CE l’Areny) en categoria femenina.

Laia Gonfaus suma aquest títol de campiona de Catalunya a les dues medalles en els campionats estatals verticals i en línia. La gironellenca segueix sent una de les joves promeses del planter de les curses per muntanya.

En categoria juvenil la berguedana Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) i el de Collsuspina, Jan Castillo (CE Moianès Independent) s’han emportat la victòria per davant d’un pòdium femení 100% berguedà amb la Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) i la Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà) i de Ïu Net (Trail Xics Montseny) i Ïu Jaume (AEC Capgirell).

El gironí Lluis Puigvert (CE Girona) i la d’espluguina Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team) han aixecat el títol en categoria cadet. El pòdium masculí l’han completat Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Adrià López (CE 2×2 Santpedor)  i el femení Rut Còrdoba (CE de Sant Quize) i Alaitz Plans (CE Moianès Independent).

A la categoria infantl Biel Sagués (AE Castellterçol) i Uma Plans (CE Moianès Independent) s’han proclamat campions de Catalunya de l’especialitat. En uns pòdiums on els han acompanyat Joan Guiteras (CE Moianès Independent) i Marc Font (CE Moianès Independent) en masculí i Clàudia Llesuy (CEPS la Pobla de Segur) i Jana Utge (CE Pedala Cat Balaguer)